Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Vegetable and fruit juices together with germinated legumes will be developed. The products will be treated with high pressure preservation technology to pasteurise the products at ambient temperatures. The content of nutritive important and health important substances can be saved by this way. The antimutagenic activity of juices will be tested together with microbial quality, heavy metal content and health active substances content. The clinical tests will be also done. Germinated legumes will be tested for selected vitamin contents and namely for alpha-galactosides content. The substantial decay of alpha-galactoside content is expected. The microbial quality will be also tested. The germinated seeds will be tested for microbiological quality andprolonged shelf life is expected. The research of hedonic acceptance and consumption volume will be done for selected juices and products made on the basis of germinated legumes and seeds. (en)
- Budou vyvinuty zeleninové a ovocné šťávy spolu s klíčenými luštěninami s využitím vysokotlaké pasterace produktů, která zachovává nutričně a zdravotně významné látky. Bude testována antimutagenní aktivita šťáv spolu s mikrobiální kvalitou, obsahem těžkých kovů a obsahem zdravotně aktivních substancí. Budou vykonány i klinické testy těchto šťáv. Klíčené luštěniny budou testovány na obsah vybraných vitamínů a zejména alfa-galaktosidů (způsobujících nadýmání). Podstatné snížení jejich obsahu se předpokládá. Bude stanovena i mikrobiální kvalita klíčených luštěnin. U klíčených semen bude testována mikrobiální kvalita přičemž se předpokládá, že bude dosaženo prodloužení doby použitelnosti. U vybraných šťáv a produktů z klíčených luštěnin a semen bude proveden výzkum obliby a spotřeby.
|
Title
| - Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology (en)
- Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - funkční potraviny; vysokotlaké zpracování; antimutagenní aktivita; zlepšení zdravotního stavu (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...okUkonceniPodpory
| |
http://linked.open...okZahajeniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - The final report is according to the opponents' and expert council's references excellent. Direct utilization of project's results and even the increase of co-investigator's contribution are worth of highly positive evaluation of the project. (en)
- Zpráva je dle vyjádření oponentů i oponetní rady vynikající, přímé uplatnění výsledků v praxi i navýšení příspěvku spoluřešitele je možno vysoce kladně ohodnotit. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - antimutagenní aktivita
- vysokotlaké zpracování
- funkční potraviny
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | - High - pressure treatment of germinated chickpea seeds
- High pressure and foods
- Changes in selected vitamins, microorganism counts, and sensory quality during storage of pressurised sprouted seed of alfalfa (Medicago sativa L.)
- The changes of alfa-galactosides during germination and high pressure treatment of legume seeds
- Apple-vegetable mixture
- Vliv ošetření vysokým tlakem na údržnost a obsah alfa-galaktosidů naklíčených semen vigny zlaté
- Aktuálně o jakosti luštěnin
- Application of high-pressure processing for preservation of germinated legumes
- Vliv vysokého tlaku na mikroflóru naklíčených luštěnin
- Vliv namáčení a vaření na obsah α-galaktosidů ve vybraných luštěninách
- Microorganisms´ Baroinactivation of Germinated Grain Legume Seeds
- Kopie: Application of high pressure treatment for preservation of germinated legumes
- Kopie: Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices
- Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment
- High pressure and foods -fruit/vegetable juices
- Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
- Kopie: Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
- Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants
- Kopie: Nutritional and sensory quality of selected pressurized sprouted seeds
- Effect of 24-Epibrassinolide on the Properties of Grain Legume Seeds
- Jablečno-brokolicová šťáva (nový výrobek)
- Prírucka kritických bodu pro výrobu jablecné štávy s brokolicí
- Functional food components prepared with assistance of high pressure treatment
- Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky
- Využití ošetření vysokým tlakem při konzervaci naklíčených luštěnin
- Vliv zpracování a konzervace na obsah sulforafanu v brokolici a v ovocno-brokolicové šťávě
- Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)
- Evaluation of a-Galactosides Decrease during Storage of Germinated Pea Seeds Treated by High Pressure
- High pressure treatment of germinated chickpea Cicer arietinum L. seeds
- Ovocno-zeleninové šťávy konzervované vysokým tlakem
- High pressure treatment of germinated chickpea Cicer arientinum L. seeds
- Šťáva z jablka, bílého zelí a citrónu ošetřená vysokým tlakem
- Evaluation of alfa-galactosides decrease during storage of germinated pea seeds treated by high pressure
- Změny obsahu vybraných vitaminů a hygienické a senzorické jakosti naklíčených zrn pšenice ošetřených vysokým tlakem
- VLIV VYSOKÉHO TLAKU NA MIKROFLÓRU NAKLÍČENÝCH LUŠTĚNIN
- MICROORGANISMS BAROINACTIVATION OF GERMINATED MUNG BEAN (GREEN GRAM) SEEDS
- HPP Processed apple-broccoli drink
- Tlakově ošetřené zeleninové šťávy na českém trhu
- Application of high pressure treatment for preservation of germinated legumes
- Nutritional and sensory quality of selected pressurized sprouted seeds
- Apple-vegetable mixture
- Způsob uchování čerstvého chmele
- Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices
- Baroinactivation of Germinated Grain Legume Seeds
- Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)
- Současné možnosti a perspektivy prevence nádorových onemocnění výživou
- Senzorické vlastnosti vybraných potravin ošetřených vysokým tlakem
- Kopie: 44.international European High Pressure Research Group conference, Prague, September 4-8,2006
- The Changes of alfa-galactosides during Germination and High Pressure Treatment of Chick-Pea Seeds
- 44.international European High Pressure Research Group conference, Prague, September 4-8,2006
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |