About: Controlled thawing of foods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly sledovány různé způsoby rozmrazování modelového materiálu pro porovnání doby rozmrazování při splnění podmínky, že povrchová teplota vzorku nepřesáhne teplotu 15°C. Nejkratší průměrná doba byla při rozmrazování parou ve vakuu podle zvoleného režimu 18,4 do 29 min. Při odpařování páry z volné hladiny při režimu rozmrazování s teplotou vody nad bodem varu byly při daném vakuu průměrné doby rozmrazování od 30,5 do 35 minut, při režimu s teplotou vody pod bodem varu při daném vakuu kolem 49 minut. Při horkovzdušném ohřevu byly průměrné doby rozmrazování pro oba režimy (50 a 70°C) přibližně stejné (52,1 a 53,6 min). Při mikrovlnném ohřevu byly doby rozmrazování závislé na na výkonu mikrovlnného zařízení. Při regulačním stupni I bylo rozmrazení dosaženoza 28,9 min a při stupni %22rozmrazování%22 proces trvalo 34,4 min.
  • The various ways of thawing of model food made for comparison of these proceses from point of view of duration. The experiments were conducted under condition that the surface temperature of the thawed food did not overcome 15°C. Shortest mean time of thawing was achieved for vacuum-steam thawing. Regarding to the regime chosen the time of thawing varied between 18,4-29 min. The similar process of vacuum thawing with steam generated from hot water placed below the food was also successful. For this process the mean time of thawing was predicted between 30,5 and 35 min. If the starting temperature of the water was below the boiling poing at vacuum level in the chamber the time of thawing was much longer (about 49 min). For hot air thawing we have testedtwo regimes with temperature of air 50 and 70°C. For both air temperature the times of thawing were similar being 52,1 and 53,6 min, respectively. Microwave thawing was depending on the power of microwave oven. (en)
Title
  • Controlled thawing of foods (en)
  • Řízené rozmrazování potravin
  • Řízené rozmrazování potravin (cs)
skos:prefLabel
  • Controlled thawing of foods (en)
  • Řízené rozmrazování potravin
  • Řízené rozmrazování potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/00:00000015!RIV/2001/MZE/M04001/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 194
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP0960006260)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Hoke, Karel
  • Grée, Rudolf
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 725442
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/00:00000015
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • thawing; steam vacuum thawing; hot air drawing; microwave heating (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D0581222E9D2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Czech J. Food Sciences
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2000
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Hoke, Karel
  • Klíma, Ladislav
  • Grée, Rudolf
issn
  • 1211-1800
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software