Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vzorky přírodní pomerančové šťávy uchovávané v uzavřených plastových obalech a ošetřené vysokým tlakem byly porovnávány se šťávou mraženou a apsterovanou záhřevem.Byly hodnoceny jednak senzoricky, tj. vzhled vzorku, vůně, chuť, senzorická viskozita, a jednak pomocí přístrojů (kinematická viskozita, hodnocení barvy a změny hodnoty pH vzorků). Vzhledově byla nejlépe hodnocena mražená šťáva, z hlediska vůně byly přibližně rovnocenné vzorky ošetřené tlakem i teplem. Viskozita všech vzorků byla klasifikovánajako řídká. Preferenčním testem bylo stanoveno následující pořadí vzorků: mražený, ošetřený vysokým tlakem a pasterovaný záhřevem. Šťáva ošetřená vysokým tlakem vykázala akceptovatelnou kvalitu po dobu 150 dnů skladování při teplotě místnosti.
- Natural orange juice pasteurized (pascalized) by high pressure was stored for 180 days at room temperature in dark conditions. Sensory evaluation of several quality parameters was made. At the same time the frozen and heat pasteurised parallel samples ofthe juice of the same origin were evaluated for comparison. The sensory evaluation consists of overall image, flavour, taste and sensorial viscosity. The instrumental evaluation of colour, pH and kinematic was made. The best overall image was received f or frozen juice. The pressurised and heated samples were nearly the same as regards the flavour. The sensorial viscosity of all samples was evaluated as thin with very small differences during storage.The preference test was also made - the best quality for the test panel was received for samples of frozen juice followed by pressurised juice. The third rank was given to heat treated samples. The pressurised samples exhibited the acceptable quality for 150 days of storage at room temperature. (en)
|
Title
| - Changes to quality of natural orange juice pasteurized by high pressure during storage (en)
- Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování
- Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Changes to quality of natural orange juice pasteurized by high pressure during storage (en)
- Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování
- Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/00:00000014!RIV/2001/MZE/M04001/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Landfeld, Aleš
- Strohalm, Jan
- Novotná, Pavla
- Kýhos, Karel
- Grée, Rudolf
|
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/00:00000014
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - orange jiuice; pasteurisation; high pressure; freezing; storage; sensory and instrumental evaluation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Landfeld, Aleš
- Strohalm, Jan
- Valentová, Helena
- Novotná, Pavla
- Kýhos, Karel
- Grée, Rudolf
|
issn
| |
number of pages
| |