About: Změny bílkovinného profilu při fermentaci kvásku z pšenice dvouzrnky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pšenice je hlavním zdrojem příjmu vlákniny, energie i bílkovin. Jedním z nejdéle pěstovaných druhů je pšenice dvouzrnka, která má vysoký podíl některých významných nutričních látek. Někteří autoři uvádějí, že fermentovaná mouka vybranými bakteriemi a kvasinkami může snížit toxicitu lepku pro pacienty s lepkovou intolerancí. Cílem práce bylo ověřit činnost mikroflóry chlebového kvasu na bílkoviny pšenice dvouzrnky. Z výsledků je zřejmé, že u obou vzorků fermentovaných těst došlo ke snížení složek prolaminové frakce. Na druhou stranu se zvýšil obsah albuminové frakce.
  • Pšenice je hlavním zdrojem příjmu vlákniny, energie i bílkovin. Jedním z nejdéle pěstovaných druhů je pšenice dvouzrnka, která má vysoký podíl některých významných nutričních látek. Někteří autoři uvádějí, že fermentovaná mouka vybranými bakteriemi a kvasinkami může snížit toxicitu lepku pro pacienty s lepkovou intolerancí. Cílem práce bylo ověřit činnost mikroflóry chlebového kvasu na bílkoviny pšenice dvouzrnky. Z výsledků je zřejmé, že u obou vzorků fermentovaných těst došlo ke snížení složek prolaminové frakce. Na druhou stranu se zvýšil obsah albuminové frakce. (cs)
  • Wheat is the main source of energy, fibre and proteins. One of the longest growing species is emmer wheat, which is important by the high content of several nutritive components. Some authors published their works, where selected bacteria and yeasts were responsible for decreasing gluten toxicity for patients with gluten intolerance. The aim of this work was to confirm the influence of microflora of bread sourdough to proteins spectra of emmer wheat. Our results indicated, that there was decreasing tendency of prolamin fraction content and increasing tendency of albumin fraction content. (en)
Title
  • Změny bílkovinného profilu při fermentaci kvásku z pšenice dvouzrnky
  • Changes of the protein profile during fermentation in the sourdough of emmer wheat (en)
  • Změny bílkovinného profilu při fermentaci kvásku z pšenice dvouzrnky (cs)
skos:prefLabel
  • Změny bílkovinného profilu při fermentaci kvásku z pšenice dvouzrnky
  • Changes of the protein profile during fermentation in the sourdough of emmer wheat (en)
  • Změny bílkovinného profilu při fermentaci kvásku z pšenice dvouzrnky (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/10:00001389!RIV11-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60130)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12,věd.př.
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 300266
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/10:00001389
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • emmer wheat; sourdough; SDS-PAGE (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B18AB0A53AF6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 58
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janovská, Dagmar
  • Stehno, Zdeněk
  • Dvořáček, Václav
  • Rysová, J.
issn
  • 0139-6013
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 81 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software