About: Innovative functional food and feed additives and with content of Omega-3 poly-unsaturated fatty acids produced by Trachydiscus minutus microalgae.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project is focused on the formulation, testing, and developing of new types of poultry feed additives and the subsequent preparation and clinical trials of innovative functional food – chicken meat and eggs, enriched with poly-unsaturated fatty acids (PUFA) and antioxidants. As the source of bioactives, biotechnologically produced eustigmatophyte microalgae with nutritionally balanced composition of PUFA’s and other compounds with antioxidant effects will be used. (en)
  • Projekt řeší využití nových zdrojů lipidů s vysokým obsahem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin (PUFA) OMEGA-3 typu, kdy místo rybího oleje jsou jako jejich původci využity mikroorganismy, zejména biotechnologicky produkované eustigmatofitní mikrořasy s nutričně vyváženým obsahem PUFA a dalších látek s antioxidačními účinky. Řasy budou kultivovány v nových typech mixotrofních bioreaktorů a na bázi vyprodukované biomasy řas budou formulována krmná aditiva pro drůbež. Bude studována biotransformace jednotlivých mastných kyselin z krmiva do finálního produktu - inovativních funkčních potravin - kuřecího masa a vajec, obohacených polynenasycenými mastnými kyselinami (PUFA), popř. antioxidanty i stabilita mastných kyselin v produktech. Jako alternativní zdroj PUFA s jiným profilem mastných kyselin bude využito lněné semínko. Finální maso a vejce obohacené o PUFA budou klinicky testovány a vyhodnocen jejich vliv na lidský organismus.
Title
  • Innovative functional food and feed additives and with content of Omega-3 poly-unsaturated fatty acids produced by Trachydiscus minutus microalgae. (en)
  • Mikrořasy jako perspektivní zdroje omega-3 nenasycených mastných kyselin a jejich inkorporace do potravního řetězce člověka.
skos:notation
  • TA03011027
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Algae- microalgae- functional food- feed- feed additives- eggs- meat- OMEGA-3- PUFA- polyunsaturated fatty acids- carotenoids (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software