About: Increasing and more efficient production of salmonids in the Czech Republic using their genetic identification.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem projektu je přiřazení produkčních parametrů k jednoznačnému genetickému popisu jednotlivých chovaných linií a plemen pstruha duhového a jednotlivých druhových linií sivenů a jejich hybridů a navrhnout pak vhodnou linii nebo plemeno pro danou technologii chovu, včetně optimalizace chovných podmínek. Součástí cíle je zmapování základních imunitních parametrů, včetně reakce na stresové podněty, zjištění mezidruhových (meziliniových) rozdílů parazitofauny a vnímavosti k jiným infekčním onemocněním a hodnocení kvality finálního produktu (rybího masa) ryb různého genetického založení. Výstupem by měla být i přehledná distribuční databáze a přesná determinace potenciálních zdrojů pro dovoz.
  • The aim of this project is to verify the production parameters of selected lineages of salmonid fish of differing origin (genetically defined) and mapping fundamental immunological parameters, including their reaction to stressful stimuli, and noting differences in interspecific (interline) parasitofauna and susceptibility to other infectious diseases. As a result, we will be able to propose suitable fish (lineage, origin) for predefined conditions and breeding technologies. Testing will also include an evaluation of final product (fish meat) quality defined by fish origin. (en)
Title
  • Increasing and more efficient production of salmonids in the Czech Republic using their genetic identification. (en)
  • Zvýšení a zefektivnění produkce lososovitých ryb v ČR s využitím jejich genetické identifikace.
skos:notation
  • QJ1510077
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • rainbow trout; brook trout; arctic char; aquaculture; recirculating aquaculture systems; environmental conditions; genetic markers; immune response; stress; production parameters; photoperiod; welfare (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • rainbow trout
  • genetic markers
  • immune response
  • stress
  • aquaculture
  • brook trout
  • photoperiod
  • environmental conditions
  • arctic char
  • production parameters
  • recirculating aquaculture systems
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software