Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The primary aims of the proposed project follow the line of systematic research of heat transfer in selected apparatuses of food technologies, carried out at the Czech Technical University and Food Research Institute in Prague. The research will be oriented on the development of mathematical models of the following processes: -Direct ohmic heating of liquids (instabilities and asymmetries of parallel flows, fouling and flow in slots). -Enhancement of heat transfer and friction losses in tube flow (heat exchangers and flow inversion); relation to residence time distribution. -Thermal processing of starch based materials in a mould (time courses of temperature, pressure and expansion of processed sample). -Study of the heat transfer into solid foodproducts during storage and distribution. -Study of the heat transfer during heat treatment of powder foods. Besides mathematical models of processes the aim of project is development of experimental methods, which make use of tracers for identification (en)
- Základní cíle projektu vycházejí z návaznosti na systematický výzkum přenosu tepla ve vybraných aparátech potravinářských technologií prováděný na FS ČVUT a VÚPP a zaměří se na tvorbu modelů těchto procesů: -Přímý ohmický ohřev kapalin (nestability a asymetrie paralelních toků, tvorba úsad, proudění ve štěrbinách). -Intenzifikace přenosu tepla a tlakové ztráty při toku v trubce (výměníky tepla a inverze toku); souvislost s rozložením dob prodlení. -Tepelné zpracování materiálů na bázi škrobu v uzavřené formě (časové průběhy teplot, tlaků a expanze zpracovávaného vzorku). -Studium přestupu tepla do potravin při jejich distribuci a skladování. -Studium přestupu tepla při tepelné úpravě partikulárních potravin. Kromě matematických modelů procesů je cílem projektu vývoj experimentálních metod využívajících značkovací látky pro identifikaci rozložení dob prodlení a lokálních charakteristik toku v aparátech.
|
Title
| - Modelling of heat transfer, flow and residence time distributions in apparatures of the food industry (en)
- Modelování přenosu tepla, proudění a dob zdržení v aparátech potravinářského průmyslu
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...okUkonceniPodpory
| |
http://linked.open...okZahajeniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - The following problems were solved at CTU (Czech Technical University):1. Mathematical modeling and experimental research of ohmic heating, thermal processing of materials and heat transfer enhancement. The most important results were published in jourma (en)
- Na pracovišti řešitele (ČVUT) byly sledovány tyto cíle:1. Matematické modelování a experimentální výzkum procesů ohmického ohřevu, tepelného zpracování materiálů a intenzifikace přenosu tepla. Nejdůležitější výsledky byly publikovány v zahraničních časop (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |