About: *Identification of probiotic lactic acid bacteria in probiotic pharmaceutical preparations     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • *The aim of the project is the development of molecular diagnostics in the form of commercial diagnostics kits and manuals used for the identification of probiotic lactic acid bacteria in probiotic pharmaceutical preparations. The results of this project will be used in the quality control of produced probiotics. Probiotic bacteria are beneficial to human health. They improve the balance of intestinal microflora, protect against pathogens, increase immunity protection of the host, decrease cholesterol levels in the serum, synthesize some vitamins, and contribute to anticancer and antimicrobial activities. This project joins the results of fundamental research performed in the research departments of the university and the Academy of Sciences of the Czech Republic with industrial research carried out in a private biotechnology company. The project contributes to active orientation of fundamental research on acquisition of new knowledge utilisable in industry. (en)
  • *Posláním programového projektu bude vypracování molekulárně diagnostického postupu, ve formě komerčních souprav a metodických návodů, určených pro identifikaci probiotických druhů bakterií mléčného kvašení v probiotických farmaceutických preparátech. Výsledky tohoto programového projektu najdou uplatnění při kontrole kvality vyráběných probiotik. Probiotické baktérie jsou prospěšné pro lidské zdraví tím, že zlepšují rovnováhu střevní mikroflóry a vytvářejí obranu proti patogenním mikroorganismům, vedou ke zvýšení imunitní odezvy hostitele, snížení obsahu cholesterolu v séru, syntetizují některé vitaminy, mají protirakovinnou a antimikrobiální aktivitu. Projekt spojuje výsledky výzkumné činnosti pracovišť vysoké školy a Akademie věd ČR s vývojovou a komerční činností soukromé biotechnologické společnosti a přispívá k aktivní orientaci výzkumně vývojového potenciálu vysokých škol a AV ČR na výstupy vhodné pro využití v průmyslu.
Title
  • *Identification of probiotic lactic acid bacteria in probiotic pharmaceutical preparations (en)
  • *Identifikace probiotických druhů bakterií mléčného kvašení v probiotických farmaceutických preparátech
skos:notation
  • FT-TA5/025
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • probiotics; lactic acid bacteria; nutrition and health; biotechnology; diagnostics (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byl vypracován molekulárně diagnostický postup ve formě komerčních souprav a metodických návodů, které jsou určeny k identifikaci probiotických druhů bakterií mléčného kvašení v probiotických farmaceutických preparátech pomocí amplifikační metody (PCR). (cs)
  • Molecular diagnostics in the form of commercial kits and manual used for the identification of probiotik lactic bacteria in probiotic pharmaceutical preparations by polymerase chain reaction were developed and evaluated. (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • probiotics
  • biotechnology
  • lactic acid bacteria
  • nutrition and health
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software