Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - *The aim of the project is the development of molecular diagnostics in the form of commercial diagnostics kits and manuals used for the identification of probiotic lactic acid bacteria in probiotic pharmaceutical preparations. The results of this project will be used in the quality control of produced probiotics. Probiotic bacteria are beneficial to human health. They improve the balance of intestinal microflora, protect against pathogens, increase immunity protection of the host, decrease cholesterol levels in the serum, synthesize some vitamins, and contribute to anticancer and antimicrobial activities. This project joins the results of fundamental research performed in the research departments of the university and the Academy of Sciences of the Czech Republic with industrial research carried out in a private biotechnology company. The project contributes to active orientation of fundamental research on acquisition of new knowledge utilisable in industry. (en)
- *Posláním programového projektu bude vypracování molekulárně diagnostického postupu, ve formě komerčních souprav a metodických návodů, určených pro identifikaci probiotických druhů bakterií mléčného kvašení v probiotických farmaceutických preparátech. Výsledky tohoto programového projektu najdou uplatnění při kontrole kvality vyráběných probiotik. Probiotické baktérie jsou prospěšné pro lidské zdraví tím, že zlepšují rovnováhu střevní mikroflóry a vytvářejí obranu proti patogenním mikroorganismům, vedou ke zvýšení imunitní odezvy hostitele, snížení obsahu cholesterolu v séru, syntetizují některé vitaminy, mají protirakovinnou a antimikrobiální aktivitu. Projekt spojuje výsledky výzkumné činnosti pracovišť vysoké školy a Akademie věd ČR s vývojovou a komerční činností soukromé biotechnologické společnosti a přispívá k aktivní orientaci výzkumně vývojového potenciálu vysokých škol a AV ČR na výstupy vhodné pro využití v průmyslu.
|
Title
| - *Identification of probiotic lactic acid bacteria in probiotic pharmaceutical preparations (en)
- *Identifikace probiotických druhů bakterií mléčného kvašení v probiotických farmaceutických preparátech
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - probiotics; lactic acid bacteria; nutrition and health; biotechnology; diagnostics (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Byl vypracován molekulárně diagnostický postup ve formě komerčních souprav a metodických návodů, které jsou určeny k identifikaci probiotických druhů bakterií mléčného kvašení v probiotických farmaceutických preparátech pomocí amplifikační metody (PCR). (cs)
- Molecular diagnostics in the form of commercial kits and manual used for the identification of probiotik lactic bacteria in probiotic pharmaceutical preparations by polymerase chain reaction were developed and evaluated. (en)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - probiotics
- biotechnology
- lactic acid bacteria
- nutrition and health
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |