About: A technological quality of wheat flavours as an important condition for a development and a modernisation of wheat starch production in ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The program of Czech starch industry development up to year 2000 anticipates considerable increase of wheat starch production. The program can be realized entirely in connection with more modern and concentrated production capacities. To do this, Czech starch industry requires that a sufficient quantity of wheat flour of a standard technological quality was guaranted. Technology and starch production effectiveness are predominantly affected by wheat quality and consequently success of products is affected too. Till now potato starch production has been prevailing in Czech Republic and a small attention was paid to wheat starch production in past. No analytical methods as well as quality parameters of Czech wheat flours have been determinated till now. The aim of this project is to determine and in praxis to verify such parameters that will be important for evaluation of wheat technological quality for starch production. Analytical methods, either implemented or newly developed, will be applied (en)
  • Podle své rozvojové koncepce do roku 2000 počítá škrobárenský průmysl s výrazným zvýšením produkce pšeničného škrobu, avšak její úspěšná realisace je podmíněna modernisací a koncentrací současných výrobních kapacit. Jedním ze základních požadavků pro zvýšení výkonnosti a pro modernisaci našich pšeničných škrobáren je zajištění dostatečného množství pšeničné mouky standardní technologické kvality, která významnou měrou ovlivňuje technologii a ekonomiku výroby a potažmo i uplatnění finálních výrobků na trhu. Vzhledem k tomu, že v ČR převažuje výroba bramborového škrobu a výroba pšeničného škrobu byla až do počátku devadesátých let spíše okrajovou záležitostí, nebyla u nás dosud stanovena kriteria a analytické metody pro hodnocení kvality českých pšeničných mouk z hlediska jejich zpracování ve škrobárenském průmyslu. Toto je i hlavním důvodem pro řešení navrhovaného projektu, jehož cílem je určení a praktické ověření kriterií pro hodnocení technologické kvality pšeničných mouk pro škrobárenské zprac
Title
  • A technological quality of wheat flavours as an important condition for a development and a modernisation of wheat starch production in ČR (en)
  • Technologická kvalita pšeničných mouk jako jeden z rozhodujících faktorů rozvoje a modernizace výroby pšeničného škrobu v ČR
skos:notation
  • EP7203
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byly vypracovány metodiky SOP pro hodnocení pšeničných mouk. Ověřila se vhodnost metody LALLS pro stanovení distribuce velikosti škrobových zrn. Stanovené cíle uvedené v původní metodice projektu nebyly zcela splněny. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software