AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project is proposed and aimed for obtaining the arguments for milk consumption in its basis. The agriculture production has been very significant changed in terms of technology structure during last fifteen years in the Czech Republic. The milk production has been changed in the similar way: dairy cow rearing; breed composition of the dairy cattle population; milking equipment; dairy cow freeding; milk yield; hygienical safety; raw milk quality. These changes have been mostly positive. Mentioned changes have caused certain impacts in terms of milk composition and properties - it means changes of molecule composition of its main nutritional components and its biological value. This compoments were studied in sixtieth and eightieth years at last timebut not after mentioned technological changes in last years. The hygienical quality of raw milk has been increased very significantly during these technological changes. Nevertheless, the public consumers have been informed negatively about useability o (en)
  • Projekt je navržen a cílen ve svém základu k získání argumentů pro podporu spotřeby mléka. Zemědělská výroba v ČR prodělala značné technologické proměny během posledních patnácti let. Nejinak je tomu v mlékařství s ohledem na: chov krav, plemennéu skladbu populace, techniku dojení, krmení krav, užitkovost krav, hygienickou bezpečnost a kvalitu mléka. Většina změn byla v pozitivním smyslu. Zmíněné změny vyvolaly určité dopady do skladby a vlastností mléka ve smyslu molekulové skladby hlavních živin mléka, tedy jeho biologické hodnoty. Tyto položky byly podrobněji studovány v letech šedesátých a osmdesátých. Nikoliv nyní po období změn. Hygienická kvalita syrového mléka během těchto změn vzrostla velmi výrazně. Také veřejnost konzumentů byla nedávno neobjektivně negativně informována o vhodnosti mléka jako zdravé a bezpečné výživy. Argumenty byly pochybné, nicméně spotřeba mléka poklesla. Je potřebné čelit této kampani objektivními informacemi o skutečné živinové skladbě současně produkovaného mléka. N
Title
  • The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material (en)
  • Zvýšení spotřeby mléka poznáním vlivů měnících se prvovýrobních technologických faktorů a zdravotních ukazatelů stád krav na nutriční kvalitu a biologickou hodnotu syrového kravského mléka jako potravinářské suroviny
skos:notation
  • 1B44036
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Mléko; kráva; plemeno; technologie chovu; úroveň výživy; zdravotní stav stáda krav; produkční porucha; vzorek mléka; složení mléka; dusíkaté látky mléka; vlastnosti mléka; zdravotní ukazatele mléka; mikroprvky; makroprvky; bílkoviny; aminokyseliny; tuk (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Cílem projektu byla aktualizace poznatků o vlivech provozních systémů a zdravotního stavu dojnic na biologicko-nutriční hodnotu kravského mléka po období kvalitativních změn chovatelských technologií. (cs)
  • Research aim of the plan was knowledge updating about operational system effects and health state of dairy cows on the biological nutritional values of cow milk after the period of quality changes in farming technologies. (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • aminokyseliny
  • bílkoviny
  • dusíkaté látky mléka
  • kráva
  • makroprvky
  • mikroprvky
  • plemeno
  • produkční porucha
  • složení mléka
  • technologie chovu
  • vlastnosti mléka
  • vzorek mléka
  • zdravotní stav stáda krav
  • zdravotní ukazatele mléka
  • úroveň výživy
  • Mléko
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software