About: Application of enzymes for accelerated assessment of food safety     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt vytvoří komunikační platformu pro přenos zkušeností mezi partnery a pro studii proveditelnosti využití vybranných enzymů připravovaných českou stranou pro konstrukci biosensorů vyvíjených maďarskou stranou, které jsou cíleny na kontrolu kvality a bezpečnosti potravin a zdraví. V tomto směru, znalosti a výzkumné zkušenosti obou týmů se vzájemně doplňují. Enyzmy, které byly vybrány pro další studium zahrnují aminoxidasu (EC 1.4.3.6) z bobovitých rostlin, která může být použita pro konstrukci biosensoru pro monitorování čerstvosti potravin, rekombinantní adenindeaminasu (EC 3.5.4.2), kterou lze využít pro sledování adeninu a sulfitoxidasu pro detekci siřičitanů. (cs)
  • Project should provide communication platform for knowledge transfer between the partners and for feasibility study of the application of selected enzymes that will be prepared by Czech side for use in biosensor devices developed by the Hungarian side that are aimed at a food quality and safety and health monitoring. In this sense, the knowledge and research experience of both teams is complementary. The enzymes selected for further study include the copper amine oxidase (EC 1.4.3.6) from legumes that can be used for construction of a biosensor for food freshness monitoring, recombinant yeast adenine deaminase (EC 3.5.4.2) that can be applied for adenine sensing and sulfite oxidase (EC 1.8.3.1) for sulfite detection. (en)
Title
  • Application of enzymes for accelerated assessment of food safety (en)
  • Použití enzymů pro rychlejší posuzování kvality potravin (cs)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • biosensor; food safety; enzymes (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software