About: Antibakteriální účinek organických kyselin na bakterii Campylobacter jejuni     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Based on the 2007 data (EFSA), campylobacteriosis is clearly the most frequently reported zoonosis in humans within the EU and moreover increased antimicrobial resistance of campylobacters has been reported. With respect to the possibility of cross-resistance to antimicrobial drugs commonly used in human therapy, strong regulatory actions have recently removed most of the antibiotic growth promoters from the EU market. This situation underlines the need to develop means to control the transmission of Campylobacter jejuni from food to humans. Organic acids, used for decades as food and feed preservatives, continue to be the alternative of choice. The aim of the present study was to evaluate antimicrobial activity of seven organic acids against two strains of C. jejuni. Susceptibility of C. jejuni CCM 6214T (ATCC 33560) and a clinical isolate (CAMP/VFU 612/12, resistant to erythromycin) to seven organic acids (fumaric, sorbic, benzoic, phenylacetic, lactic, malic and citric) was evaluated by the SYBR (en)
  • V roce 2007, podle údajů EFSA, představovala kampylobakterióza nejčastěji se vyskytující alimentární onemocnění v EU, navíc je dokumentován vzrůstající trend antibiotické resistence. Vzhledem k možnosti vzniku zkřížené rezistence u antimikrobiálních látek, jež jsou používány v humánní terapii, státy EU postupně omezily a od 1. ledna 2006 zcela zakázaly používání doplňkových látek ve výživě zvířat. Vzniklá situace vytváří potřebu hledat alternativní krmná aditiva, která by alespoň z části nahradila účinek antibiotik. Jako jednu z možných alternativ lze považovat organické kyseliny, které již po desetiletí nacházejí široké uplatnění v mnohých průmyslových odvětvích. Cílem této práce je studium antibakteriálního účinku vybraných organických kyselin na bakterii Campylobacter jejuni. Citlivost bakterie C. jejuni CCM 6214T a klinického izolátu (CAMP/VFU 612/21, rezistentní k erytromycinu) k vybraným organickým kyselinám (kys. fumarová, sorbová, benzoová, fenyloctová, mléčná, jablečná a citrónová) byla te
  • V roce 2007, podle údajů EFSA, představovala kampylobakterióza nejčastěji se vyskytující alimentární onemocnění v EU, navíc je dokumentován vzrůstající trend antibiotické resistence. Vzhledem k možnosti vzniku zkřížené rezistence u antimikrobiálních látek, jež jsou používány v humánní terapii, státy EU postupně omezily a od 1. ledna 2006 zcela zakázaly používání doplňkových látek ve výživě zvířat. Vzniklá situace vytváří potřebu hledat alternativní krmná aditiva, která by alespoň z části nahradila účinek antibiotik. Jako jednu z možných alternativ lze považovat organické kyseliny, které již po desetiletí nacházejí široké uplatnění v mnohých průmyslových odvětvích. Cílem této práce je studium antibakteriálního účinku vybraných organických kyselin na bakterii Campylobacter jejuni. Citlivost bakterie C. jejuni CCM 6214T a klinického izolátu (CAMP/VFU 612/21, rezistentní k erytromycinu) k vybraným organickým kyselinám (kys. fumarová, sorbová, benzoová, fenyloctová, mléčná, jablečná a citrónová) byla te (cs)
Title
  • Antibakteriální účinek organických kyselin na bakterii Campylobacter jejuni
  • The antibacterial effect of selected organic acids on Campylobacter jejuni (en)
  • Antibakteriální účinek organických kyselin na bakterii Campylobacter jejuni (cs)
skos:prefLabel
  • Antibakteriální účinek organických kyselin na bakterii Campylobacter jejuni
  • The antibacterial effect of selected organic acids on Campylobacter jejuni (en)
  • Antibakteriální účinek organických kyselin na bakterii Campylobacter jejuni (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/09:63508253!RIV10-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 303442
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/09:63508253
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Campylobacter jejuni; organic acids; real-time PCR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C2223FBD8059]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin Československé společnosti mikrobiologické
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Marounek, Milan
  • Molatová, Zuzana
  • Skřivanová, Eva
  • Březina, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 0009-0646
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Československá společnost mikrobiologická
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 118 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software