About: Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Our study was focused on the comparing of histochemical and immunohistochemical methods for the gluten content examination in the model samples (the pork meat with medium-coarse wheat flour, the pork meat with edible vital wheat protein). The results show that in the detection of pure wheat protein it is preferable to use the immunohistochemical detection which can detect even 0.1 % of the added wheat protein. However the wheat flour is for the low gluten content (approx. 10 %) rather difficult to establish by the immunohistochemical method, whereas by the histochemical methods (for instance the targeted staining on starch) the wheat flour is easy to detect. (en)
  • Tato studie se zabývala porovnáním histochemických a imunohistochemických metod při vyšetření obsahu lepku v modelových vzorcích (vepřové maso s pšeničnou polohrubou moukou, vepřové maso s pšeničnou bílkovinou jedlou vitální). Výsledky ukazují, že při stanovení čisté pšeničné bílkoviny je výhodnější použití imunohistochemického stanovení, kterým lze stanovit i 0,1 % přidané pšeničné bílkoviny. Pšeničná mouka je však pro nízký obsah lepku (cca 10 %) imunohistochemickými metodami obtížně prokazatelná, zatímco při použití histochemických metod, např. cílené barvení na škrob, je snadno detekovatelná.
  • Tato studie se zabývala porovnáním histochemických a imunohistochemických metod při vyšetření obsahu lepku v modelových vzorcích (vepřové maso s pšeničnou polohrubou moukou, vepřové maso s pšeničnou bílkovinou jedlou vitální). Výsledky ukazují, že při stanovení čisté pšeničné bílkoviny je výhodnější použití imunohistochemického stanovení, kterým lze stanovit i 0,1 % přidané pšeničné bílkoviny. Pšeničná mouka je však pro nízký obsah lepku (cca 10 %) imunohistochemickými metodami obtížně prokazatelná, zatímco při použití histochemických metod, např. cílené barvení na škrob, je snadno detekovatelná. (cs)
Title
  • Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
  • Microscopical detection of wheat protein in model samples (en)
  • Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích (cs)
skos:prefLabel
  • Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
  • Microscopical detection of wheat protein in model samples (en)
  • Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002359!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 326346
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002359
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • foodstuff alergen; gluten; plant protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6A1D8DD2A96E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Řezáčová Lukášková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-072-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software