Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Our study was focused on the comparing of histochemical and immunohistochemical methods for the gluten content examination in the model samples (the pork meat with medium-coarse wheat flour, the pork meat with edible vital wheat protein). The results show that in the detection of pure wheat protein it is preferable to use the immunohistochemical detection which can detect even 0.1 % of the added wheat protein. However the wheat flour is for the low gluten content (approx. 10 %) rather difficult to establish by the immunohistochemical method, whereas by the histochemical methods (for instance the targeted staining on starch) the wheat flour is easy to detect. (en)
- Tato studie se zabývala porovnáním histochemických a imunohistochemických metod při vyšetření obsahu lepku v modelových vzorcích (vepřové maso s pšeničnou polohrubou moukou, vepřové maso s pšeničnou bílkovinou jedlou vitální). Výsledky ukazují, že při stanovení čisté pšeničné bílkoviny je výhodnější použití imunohistochemického stanovení, kterým lze stanovit i 0,1 % přidané pšeničné bílkoviny. Pšeničná mouka je však pro nízký obsah lepku (cca 10 %) imunohistochemickými metodami obtížně prokazatelná, zatímco při použití histochemických metod, např. cílené barvení na škrob, je snadno detekovatelná.
- Tato studie se zabývala porovnáním histochemických a imunohistochemických metod při vyšetření obsahu lepku v modelových vzorcích (vepřové maso s pšeničnou polohrubou moukou, vepřové maso s pšeničnou bílkovinou jedlou vitální). Výsledky ukazují, že při stanovení čisté pšeničné bílkoviny je výhodnější použití imunohistochemického stanovení, kterým lze stanovit i 0,1 % přidané pšeničné bílkoviny. Pšeničná mouka je však pro nízký obsah lepku (cca 10 %) imunohistochemickými metodami obtížně prokazatelná, zatímco při použití histochemických metod, např. cílené barvení na škrob, je snadno detekovatelná. (cs)
|
Title
| - Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
- Microscopical detection of wheat protein in model samples (en)
- Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
- Microscopical detection of wheat protein in model samples (en)
- Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002359!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002359
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - foodstuff alergen; gluten; plant protein (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Randulová, Zdeňka
- Tremlová, Bohuslava
- Řezáčová Lukášková, Zuzana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |