About: Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mikrobiální enzymy jsou jednou z hlavních příčin zhoršené kvality mléka a mléčných výrobků. Ke sledování proteolytické aktivity mikroorganismů v mléce lze využít kapilární elektroforézu. Byly vyšetřeny vzorky UHT mléka inokulované Bacillus cereus, Bacillus subtilis a Bacillus licheniformis. Vzorky byly skladovány při 24°C po dobu jednoho měsíce a při 4 °C čtyři měsíce. Na základě úbytku kaseinových frakcí byla posouzena proteolytická aktivity Bacillus spp.Množství kaseinu v UHT mléku bylo zjištěno na základě analýzy kaseinových frakcí získaných izoelektrickou precipitací při pH 4,6 pomocí kapilární elektroforézy. K separaci bílkovin metodou kapilární zónové elektroforézy byl použit přístroj PrinCE 460 (PrinCE Technologies B.V., Nizozemí). Analýza probíhala v křemenné kapiláře s neupraveným vnitřním povrchem, o celkové délce 75 cm, efektivní délce 50 cm a vnitřním průměru 50 μm. Základní elektrolyt byl tvořen 0,1 mol.l-1 fosfátovým pufrem, jehož hodnota pH byla prostřednictvím roztoku NaOH up
  • Mikrobiální enzymy jsou jednou z hlavních příčin zhoršené kvality mléka a mléčných výrobků. Ke sledování proteolytické aktivity mikroorganismů v mléce lze využít kapilární elektroforézu. Byly vyšetřeny vzorky UHT mléka inokulované Bacillus cereus, Bacillus subtilis a Bacillus licheniformis. Vzorky byly skladovány při 24°C po dobu jednoho měsíce a při 4 °C čtyři měsíce. Na základě úbytku kaseinových frakcí byla posouzena proteolytická aktivity Bacillus spp.Množství kaseinu v UHT mléku bylo zjištěno na základě analýzy kaseinových frakcí získaných izoelektrickou precipitací při pH 4,6 pomocí kapilární elektroforézy. K separaci bílkovin metodou kapilární zónové elektroforézy byl použit přístroj PrinCE 460 (PrinCE Technologies B.V., Nizozemí). Analýza probíhala v křemenné kapiláře s neupraveným vnitřním povrchem, o celkové délce 75 cm, efektivní délce 50 cm a vnitřním průměru 50 μm. Základní elektrolyt byl tvořen 0,1 mol.l-1 fosfátovým pufrem, jehož hodnota pH byla prostřednictvím roztoku NaOH up (cs)
  • Microbial enzymes are major causes of quality deterioration of milk and dairy products. Capillary electrophoresis is used to observing of microbial proteolytic activity in milk. It were investigated samples of UHT milk inoculated by Bacillus cereus, Bacillus subtilis and Bacillus licheniformis. The samples were stored at 24 °C for one month and at 4 °C for 4 weeks. Bacillus spp. proteolytic activity was evaluated as a decrease of casein fractions isolated by precipitation to pH 4,6 using capillary electrophoresis. Protein separation by capillary zone electrophoresis was performed on PrinCE 460 (PrinCE Technologies B.V., Netherlands). The analysis was performed in uncoated fused silica capillary column, 75 cm total length, 50cm effective length and 50 μm i.d. UV-detection was performed at 214 nm. A 0,1 M phosphate buffer was used in which pH was adjusted to 2.0 with NaOH. Analysis was run at constant voltage 20 kV and at 25 °C. The total time of analysis was max. 45 min. Casein fraction were d (en)
Title
  • Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku
  • Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku (cs)
  • Capillary electrophoresis for study of Bacillus spp. proteolytic activity in milk (en)
skos:prefLabel
  • Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku
  • Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku (cs)
  • Capillary electrophoresis for study of Bacillus spp. proteolytic activity in milk (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/03:00000065!RIV06-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 81
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 612001
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/03:00000065
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • capillary electrophoresis; casein; milk protein; Bacillus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3D949B11AE77]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava SR
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 15th International Conference Chromatographic methods and human health
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Michaela
  • Vorlová, Lenka
  • Zemanová, Jana
  • Lukášová, Jindra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1335-5236
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská chemická spoločnosť pri SAV
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software