Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this work was to evaluate the efficiency of probiotics cultures in intestinal tract of piglets. Three groups of piglets were fed with and without probiotic (two groups with and one control group without). For this experiment was used 10 healthy piglets in each group. The first group was fed probiotic Enterococcus faecium DSM 7134 and the second group EM-EKO ProBio original with mixture probiotics cultures. All groups were fed identically for first three weeks of rearing. For two experimental groups were given probiotic since 4 weeks. Fecal samples were collected at days: 0 (without consumption), 15 (during consumption) and 30 (end consumption). Fecal samples were collected in sterile sample containers. From this experiment was evident in both experimental groups (P1, P2) consuming probiotics to reduce the total number of potential pathogens species Escherichia coli and genus Clostridium. This effect was more pronounced the experimental group P2, particularly in the case of clostridia. The results of the experiment suggest the positive effect of probiotic consumption in the digestive tract of pigs, thereby to reduce of risk for example diarrheal diseases. (en)
- Cílem této práce bylo zjistit účinek probiotických kultur na střevní mikroflóru selat. Byly sestaveny tři skupiny selat po 10-ti zdravých kusech. První experimentální skupina (PF) byla krmena probiotikem Enterococcus faecium SF 68 (NCIMB10415) a druhá skupina probiotickou směsí EM-EKO PROBIO. Kontrolní skupina (K) byla bez příjmu probiotik během celého pokusu. Všechny skupiny byly krmeny shodně první tři týdny chovu. Od 4. týdne byly obě experimentální skupiny krmenou danou probiotickou směsí po dobu 30-ti dní. Fekální vzorky byly odebrány ve dnech: 0 (na konci 3. týdne), 15 (během krmení), 30 (konec krmení). Fekální vzorky byly odebrány do sterilních nádob. Z tohoto experimentu bylo patrné, že u obou pokusných skupin (P1, P2) konzumujících probiotika docházelo ke snížení celkového počtu potencionálních patogenů druhu Escherichia coli i rodu Clostridium. Výsledky experimentu tedy naznačují pozitivní vliv konzumace probiotických krmných směsí na zažívací trakt prasat, a tím snižování rizika např. vzniku průjmových onemocnění.
- Cílem této práce bylo zjistit účinek probiotických kultur na střevní mikroflóru selat. Byly sestaveny tři skupiny selat po 10-ti zdravých kusech. První experimentální skupina (PF) byla krmena probiotikem Enterococcus faecium SF 68 (NCIMB10415) a druhá skupina probiotickou směsí EM-EKO PROBIO. Kontrolní skupina (K) byla bez příjmu probiotik během celého pokusu. Všechny skupiny byly krmeny shodně první tři týdny chovu. Od 4. týdne byly obě experimentální skupiny krmenou danou probiotickou směsí po dobu 30-ti dní. Fekální vzorky byly odebrány ve dnech: 0 (na konci 3. týdne), 15 (během krmení), 30 (konec krmení). Fekální vzorky byly odebrány do sterilních nádob. Z tohoto experimentu bylo patrné, že u obou pokusných skupin (P1, P2) konzumujících probiotika docházelo ke snížení celkového počtu potencionálních patogenů druhu Escherichia coli i rodu Clostridium. Výsledky experimentu tedy naznačují pozitivní vliv konzumace probiotických krmných směsí na zažívací trakt prasat, a tím snižování rizika např. vzniku průjmových onemocnění. (cs)
|
Title
| - Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
- Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat (cs)
- The effect of probiotics cultures on Escherichia coli and Clostridium counts in intestinal tract of piglets (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
- Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat (cs)
- The effect of probiotics cultures on Escherichia coli and Clostridium counts in intestinal tract of piglets (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00194284!RIV13-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00194284
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - probiotics; intestinal microflora; microbial community (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Mendel University in Brno
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - MendelNet 2012 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zorníková, Gabriela
- Sládková, Pavla
- Kolářová, Miroslava
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendel University in Brno, Faculty of Agronomy
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |