About: Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the experiment was evaluated the effect of additive on the fermentation quality of brewers' grains silage with barley meal compared with the untreated control. There were altogether three treatments in experiment: Variant A -- untreated control; Variant B -- addition of a mixture of organic acids in the dose of 3L/t; Variant C -- addition of a mixture of organic acids in the dose of 6 L/t. We monitored following parameters of fermentation quality in the experiment: Dry matter content, pH, acid water extract, content of lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, ammonia, alcohol. Results were statistically analyzed using the method of single-factor analysis. The results show that the absorbent using decreased the silage leaking. The silage additive usage leads to an improving of fermentation process. You can see more favorable content and ratio of acids and alcohol. In no silage sample was recognized any butyric acid content. In general the using of absorbent and silage additive impro (en)
  • V modelovém pokusu jsme sledovali kvalitu fermentačního procesu siláží pivovarského mláta, u kterého byla upravena sušina přídavkem ječného šrotu a ošetřeno chemickým aditivem. Z uvedených výsledků vyplývá, že použití sorbentu vlhkosti snižuje produkci silážních šťáv. Použití konzervačního aditiva vedlo ke zlepšení fermentačního procesu, jak v množství tak i v poměru kvasných kyselin, ale i v obsahu alkoholu. Pozitivním výsledkem pokusu je také skutečnost, že v žádné siláži nebyla stanovena kyselina máselná. Použití sorbentu vlhkosti a konzervačního aditiva mělo pozitivní vliv na kvalitu fermentačního procesu.
  • V modelovém pokusu jsme sledovali kvalitu fermentačního procesu siláží pivovarského mláta, u kterého byla upravena sušina přídavkem ječného šrotu a ošetřeno chemickým aditivem. Z uvedených výsledků vyplývá, že použití sorbentu vlhkosti snižuje produkci silážních šťáv. Použití konzervačního aditiva vedlo ke zlepšení fermentačního procesu, jak v množství tak i v poměru kvasných kyselin, ale i v obsahu alkoholu. Pozitivním výsledkem pokusu je také skutečnost, že v žádné siláži nebyla stanovena kyselina máselná. Použití sorbentu vlhkosti a konzervačního aditiva mělo pozitivní vliv na kvalitu fermentačního procesu. (cs)
Title
  • Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu
  • Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu (cs)
  • The effect of silage additive on fermentation quality on brewers grains with absorbent matter (en)
skos:prefLabel
  • Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu
  • Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu (cs)
  • The effect of silage additive on fermentation quality on brewers grains with absorbent matter (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00117829!RIV08-MZE-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 61;61
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4027)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458674
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00117829
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • brewers grains; fermentation; silage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A462EEB7E659]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 07 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studea
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Doležal, Jan
  • Vyskočil, Ivo
  • Pyrochta, Václav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-119-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software