About: Vliv teploty ve stáji na produkci mléka holštýnských dojnic na 2. laktaci     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U skupiny 18 kusů dojnic na druhé laktaci byl po celý měsíc červenec 2007 sledován vliv teploty ve stáji na jejich mléčnou užitkovost. Dojnice byly krmeny shodnou krmnou dávkou a ustájeny ve stejné sekci ve volné, boxové a stelivové stáji na ŠZP Žabčice. Teplota ve stáji byla sledována neustále v 15 minutových intervalech pomocí 6 čidel HOBO rozmístěných rovnoměrně ve stáji v kohoutkové výšce dojnic. Produkce mléka byla hodnocena na základě denní užitkovosti jednotlivých dojnic při dojení 2x denně. Průměrná denní teplota ve stáji byla spočtena jako aritmetický průměr všech získaných hodnot od 00:00 do 23:45 v hodnocený den. Ze získaných výsledku v průběhu sledování je zřejmý obecný negativní dopad vysokých teplot ve stáji na mléčnou užitkovost dojnic. Jako zlomová se jevila průměrná teplota ve stáji 21°C. Zvýšení této teploty na maximálních 30°C, vedlo ke snížení průměrné produkce mléka z 34 kg na 27 kg. Opětovný pokles teploty ke 20°C vedl sice ke zvýšení užitkovosti, avšak pouze na 31 kg.
  • U skupiny 18 kusů dojnic na druhé laktaci byl po celý měsíc červenec 2007 sledován vliv teploty ve stáji na jejich mléčnou užitkovost. Dojnice byly krmeny shodnou krmnou dávkou a ustájeny ve stejné sekci ve volné, boxové a stelivové stáji na ŠZP Žabčice. Teplota ve stáji byla sledována neustále v 15 minutových intervalech pomocí 6 čidel HOBO rozmístěných rovnoměrně ve stáji v kohoutkové výšce dojnic. Produkce mléka byla hodnocena na základě denní užitkovosti jednotlivých dojnic při dojení 2x denně. Průměrná denní teplota ve stáji byla spočtena jako aritmetický průměr všech získaných hodnot od 00:00 do 23:45 v hodnocený den. Ze získaných výsledku v průběhu sledování je zřejmý obecný negativní dopad vysokých teplot ve stáji na mléčnou užitkovost dojnic. Jako zlomová se jevila průměrná teplota ve stáji 21°C. Zvýšení této teploty na maximálních 30°C, vedlo ke snížení průměrné produkce mléka z 34 kg na 27 kg. Opětovný pokles teploty ke 20°C vedl sice ke zvýšení užitkovosti, avšak pouze na 31 kg. (cs)
  • The aim of this study was to evaluace the temperature effect in the stable on milk yield of Holstein cows. The group of 18 cows (on 2nd lactation) kept on the school farm Žabčice, were observed during July 2007. The dairy cows were fed with the same feeding ration and they were in the same stable. The temperature in the stable were measured by six senzors (HOBO) in 15 minutes intervals. The sensors were placed in height at withers. It has been found the negative influence of high temperatures on milk yield. The limited average temperature for breakpoint was 21°C in the stable. Increase of the temperature on 30°C in maximum led to reduction in average milk yield from 34 kg to 27 kg. Re-decline of temperature on 20°C caused increase the milk yield but only to 31 kg. (en)
Title
  • Vliv teploty ve stáji na produkci mléka holštýnských dojnic na 2. laktaci
  • TEMPERATURE EFFECT IN THE STABLE ON MILK YIELD OF HOLSTEIN COWS ON 2nd LACTATION (en)
  • Vliv teploty ve stáji na produkci mléka holštýnských dojnic na 2. laktaci (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv teploty ve stáji na produkci mléka holštýnských dojnic na 2. laktaci
  • TEMPERATURE EFFECT IN THE STABLE ON MILK YIELD OF HOLSTEIN COWS ON 2nd LACTATION (en)
  • Vliv teploty ve stáji na produkci mléka holštýnských dojnic na 2. laktaci (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00114801!RIV08-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 62;62
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458771
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00114801
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cows; temperature; milk yield (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [260B1D8BA088]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet'07 Agro
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Šarovská, Lenka
  • Walterová, Lucie
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-119-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software