Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Obsah sušiny kravského mleziva v průběhu 2 až 72 hod. po porodu se pohyboval v intervalu od 20,37 do 13,78 % (průměr 15,61 %). Dusíkaté látky tvořily v prvních 12 hod. po porodu více jak 60 % sušiny (14,33 až 9,71 %), do 72 hod. po porodu téměř polovinu (6,34 -- 4,06 % s průměrnou hodnotou 5,61 %), jednu čtvrtinu mléčný tuk (2,29 až 5,16 % s průměrnou hodnotou 3,72 %) a laktóza představuje zhruba 22 % z celkové sušiny (kolísá v intervalu od 2,74 do 3,93 % s průměrnou hodnotou 3,43 %). Tukuprostá sušina se postupně snižovala o vzrůstající podíl mléčného tuku.
- Obsah sušiny kravského mleziva v průběhu 2 až 72 hod. po porodu se pohyboval v intervalu od 20,37 do 13,78 % (průměr 15,61 %). Dusíkaté látky tvořily v prvních 12 hod. po porodu více jak 60 % sušiny (14,33 až 9,71 %), do 72 hod. po porodu téměř polovinu (6,34 -- 4,06 % s průměrnou hodnotou 5,61 %), jednu čtvrtinu mléčný tuk (2,29 až 5,16 % s průměrnou hodnotou 3,72 %) a laktóza představuje zhruba 22 % z celkové sušiny (kolísá v intervalu od 2,74 do 3,93 % s průměrnou hodnotou 3,43 %). Tukuprostá sušina se postupně snižovala o vzrůstající podíl mléčného tuku. (cs)
- Changes in the colostrum nutritive value were studied in dairy cows of the Czech Red Pied x Holstein (n = 10) from the 2nd to 72nd hour post partum. Of them, five and five animals were in the first and the second (or higher) lactation, respectively. Dry matter (DM) content ranged from 20.37 to 13.78 % (mean value 15.61%). Within the first 12 and 72 hours after parturition, the shares of crude protein in DM were more than 60% (14.33 -- 9.71%) and nearly 50 % (6.34 -- 4.06%; mean 5.61%), respectively. Milk fat made one quarter (2.29 - 5.16%; mean 3.72%) and lactose approximately 22% (2.74 - 3.93%; mean 3.43%) of DM content, respectively. (en)
|
Title
| - Změny základního složení kravského mleziva v průběhu prvních 72 hodin po porodu
- Změny základního složení kravského mleziva v průběhu prvních 72 hodin po porodu (cs)
- Change in composition of cows colostrum within the first 72 hours after parturition (en)
|
skos:prefLabel
| - Změny základního složení kravského mleziva v průběhu prvních 72 hodin po porodu
- Změny základního složení kravského mleziva v průběhu prvních 72 hodin po porodu (cs)
- Change in composition of cows colostrum within the first 72 hours after parturition (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/04:00000496!RIV/2005/MSM/432105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/04:00000496
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kráčmar, Stanislav
- Zeman, Ladislav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |