About: Spotřeba výrobků z obilovin v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V příspěvku je zpracována analýza spotřeby obilovin a pekárenských výrobků za období 1989-2002. K analýze spotřeby byly využity statistické údaje za celou populaci ČR v přepočtu na jednoho obyvatele a kalendářní rok. Spotřeba je současně porovnávána podle domácností jednotlivých sociálních skupin: zaměstnanců, zemědělců, samostatně činných a důchodců. Přestože jsou obiloviny nejstarší potravinou lidstva, spotřeba této komodity v současné době klesá, rovněž jako spotřeba chleba. Na druhou stranu u pečiva celkem dochází k nárůstu, z čehož vyvozujeme závěr, že vzrůstají požadavky na hotové produkty.
  • V příspěvku je zpracována analýza spotřeby obilovin a pekárenských výrobků za období 1989-2002. K analýze spotřeby byly využity statistické údaje za celou populaci ČR v přepočtu na jednoho obyvatele a kalendářní rok. Spotřeba je současně porovnávána podle domácností jednotlivých sociálních skupin: zaměstnanců, zemědělců, samostatně činných a důchodců. Přestože jsou obiloviny nejstarší potravinou lidstva, spotřeba této komodity v současné době klesá, rovněž jako spotřeba chleba. Na druhou stranu u pečiva celkem dochází k nárůstu, z čehož vyvozujeme závěr, že vzrůstají požadavky na hotové produkty. (cs)
  • This article analyzes the consupmtion of cereals and bakery products in the period between 1989 - 2002. In this consumption analysis ,the statistical data for whole population of the Czech republic per person and calendar year were used. The consumption is also compared according to the households of particular social groups such as employees, agriculturists, self employeds and pensioners. Although cereals are the oldest nourishment of human beings the consumption is declining in recent days as well as the consumption of bread, on the contrary the consumption of pastery as whole is growing, therefore we come with conclusion that the main effect is caused by increasing demand for ready-made products. (en)
Title
  • Spotřeba výrobků z obilovin v České republice
  • Spotřeba výrobků z obilovin v České republice (cs)
  • The Consumption of cereal products in the Czech republic (en)
skos:prefLabel
  • Spotřeba výrobků z obilovin v České republice
  • Spotřeba výrobků z obilovin v České republice (cs)
  • The Consumption of cereal products in the Czech republic (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43110/05:00006964!RIV06-MSM-43110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 87;93
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648904)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 544072
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43110/05:00006964
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bakery products; cereals; consumption; flour; quality of nourishments; rational nutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0E7C3719FFBE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Firma a konkurenční prostředí 2005 - Sekce 7. IS/IT a konkurenceschopnost podniků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Presová, Radmila
  • Šerhantová, Vendula
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • KONVOJ, spol. s r. o.
https://schema.org/isbn
  • 80-7302-097-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 94 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software