Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V příspěvku je zpracována analýza spotřeby obilovin a pekárenských výrobků za období 1989-2002. K analýze spotřeby byly využity statistické údaje za celou populaci ČR v přepočtu na jednoho obyvatele a kalendářní rok. Spotřeba je současně porovnávána podle domácností jednotlivých sociálních skupin: zaměstnanců, zemědělců, samostatně činných a důchodců. Přestože jsou obiloviny nejstarší potravinou lidstva, spotřeba této komodity v současné době klesá, rovněž jako spotřeba chleba. Na druhou stranu u pečiva celkem dochází k nárůstu, z čehož vyvozujeme závěr, že vzrůstají požadavky na hotové produkty.
- V příspěvku je zpracována analýza spotřeby obilovin a pekárenských výrobků za období 1989-2002. K analýze spotřeby byly využity statistické údaje za celou populaci ČR v přepočtu na jednoho obyvatele a kalendářní rok. Spotřeba je současně porovnávána podle domácností jednotlivých sociálních skupin: zaměstnanců, zemědělců, samostatně činných a důchodců. Přestože jsou obiloviny nejstarší potravinou lidstva, spotřeba této komodity v současné době klesá, rovněž jako spotřeba chleba. Na druhou stranu u pečiva celkem dochází k nárůstu, z čehož vyvozujeme závěr, že vzrůstají požadavky na hotové produkty. (cs)
- This article analyzes the consupmtion of cereals and bakery products in the period between 1989 - 2002. In this consumption analysis ,the statistical data for whole population of the Czech republic per person and calendar year were used. The consumption is also compared according to the households of particular social groups such as employees, agriculturists, self employeds and pensioners. Although cereals are the oldest nourishment of human beings the consumption is declining in recent days as well as the consumption of bread, on the contrary the consumption of pastery as whole is growing, therefore we come with conclusion that the main effect is caused by increasing demand for ready-made products. (en)
|
Title
| - Spotřeba výrobků z obilovin v České republice
- Spotřeba výrobků z obilovin v České republice (cs)
- The Consumption of cereal products in the Czech republic (en)
|
skos:prefLabel
| - Spotřeba výrobků z obilovin v České republice
- Spotřeba výrobků z obilovin v České republice (cs)
- The Consumption of cereal products in the Czech republic (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43110/05:00006964!RIV06-MSM-43110___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43110/05:00006964
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bakery products; cereals; consumption; flour; quality of nourishments; rational nutrition (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Firma a konkurenční prostředí 2005 - Sekce 7. IS/IT a konkurenceschopnost podniků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Presová, Radmila
- Šerhantová, Vendula
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |