Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The project was aimed to the development and optimization of production of fruit and pope seed fillings as semi-products for bakery industry with regard to minimization of heat exposure. During the project solution the changes in the design of evaporators Vakuum 1500 were proposed and the manufacturing process was optimised with regards to the quality of apple pulp using as a raw material, the possibility to use steam and/or inert gasses into head space in packages during hot filling of product into plastic buckets (volume 5-10 l), determination of temperature distribution in package after filling and during product cooling in position bottom up or down and finally the influence of cooling conditions on product darkening. The project enabled the significant improvement of conditions in the bakery filling production with direct impact to the final product quality. (en)
- Projekt byl zaměřen na vývoj a optimalizaci výroby nových typů pekařských ovocných a makových náplní s ohledem na minimalizaci tepelného opracování. V průběhu řešení byly navrženy změny konstrukce odparek typu Vakuum 1500 a dále optimalizován výrobní proces s ohledem na kvalitu jablečné drti používané jako vstupní surovina, možnosti zavádění páry nebo inertních plynů do volného prostoru v obalů při plnění horkých pekařských náplní do plastových obalů objemu 5? 10 l, stanovení průběhu teplot v obalu po naplnění při uložení dnem vzhůru i dolů a vlivu průběhu chlazení na barevné změny pekařských náplní. Během prací se podařilo se významně zlepšit podmínky ve výrobě pekařských náplní s přímým dopadem na kvalitu finálního produktu.
- Projekt byl zaměřen na vývoj a optimalizaci výroby nových typů pekařských ovocných a makových náplní s ohledem na minimalizaci tepelného opracování. V průběhu řešení byly navrženy změny konstrukce odparek typu Vakuum 1500 a dále optimalizován výrobní proces s ohledem na kvalitu jablečné drti používané jako vstupní surovina, možnosti zavádění páry nebo inertních plynů do volného prostoru v obalů při plnění horkých pekařských náplní do plastových obalů objemu 5? 10 l, stanovení průběhu teplot v obalu po naplnění při uložení dnem vzhůru i dolů a vlivu průběhu chlazení na barevné změny pekařských náplní. Během prací se podařilo se významně zlepšit podmínky ve výrobě pekařských náplní s přímým dopadem na kvalitu finálního produktu. (cs)
|
Title
| - Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek
- Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek (cs)
- Development of fruit filling with a higher content of fruit and low in sugar and preservatives (en)
|
skos:prefLabel
| - Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek
- Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek (cs)
- Development of fruit filling with a higher content of fruit and low in sugar and preservatives (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024375!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Čeřovský, Miroslav
- Příhoda, Josef
- Dobiáš, Jaroslav
- Ševčík, Rudolf
- Melzoch, Karel
- Urbančíková, Zdeňka
- Čížková, Helena
- Pivoňka, Jan
- Rajchl, Aleš
|
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - 50% snížení ztrát způsobených mikrobiálním kažením produktů
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024375
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bakery filling; hot filling; storage (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Chelčice - Záhorčí, Vodňany
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Lady Marmelade, s.r.o., IČ 26022893, 15.09.2009
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dobiáš, Jaroslav
- Melzoch, Karel
- Voldřich, Michal
- Čeřovský, Miroslav
- Příhoda, Josef
- Ševčík, Rudolf
- Pivoňka, Jan
- Rajchl, Aleš
- Čížková, Helena
- Urbančíková, Zdenka
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |