Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31 a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg).
- Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31 a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg). (cs)
- The ability of the synthesis of exopolysaccharides was evaluated for three strains of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, CCDM 364 and 767), two strains of Streptococcus thermophilus (CCDM 70 and 144), one strain of Lactobacillus helveticus (CCDM 466) and four yoghurt cultures (CCDM 21, 25, 31 and 176) during the cultivation within milk and whey. The highest amount of exopolysaccharides was synthetised by yoghurt culture CCDM 31 (208 mg/kg) in milk and by yoghurt culture CCDM 25 (256 mg/kg) in whey. The highest viscosity was recorded by the products of yoghurt culture CCDM 176 (fermented milk 1278 mPa s, fermented whey 13.2 mPa s) although this culture did not produce the highest amount of polysaccharides (fermented milk 161 mg/kg, fermented whey 126 mg/kg). (en)
|
Title
| - Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce
- Characterisation of lactic acid bacteria exopolysaccharides production in milk and whey (en)
- Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce (cs)
|
skos:prefLabel
| - Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce
- Characterisation of lactic acid bacteria exopolysaccharides production in milk and whey (en)
- Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022450!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022450
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - exopolysaccharides; fermented milk; fermented whey; lactic acid bacteria; rheology (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Štětina, Jiří
- Mihulová, Miroslava
- Vašíčková, Barbora
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |