Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly připraveny modelové tukové násady určené pro hard margaríny s konstantním podílem strukturního tuku (50 % hm.). Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou interesterifikací plně ztuženého kokosového tuku s plně ztuženým palmstearinem nebo plně ztuženým bezerukovým řepkovým olejem s proměnným molárním poměrem (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Připravené strukturní tuky krystalizovaly v krystalické modifikaci β´ požadované pro margaríny a z nich připravené modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů tukových násad pro přípravu margarínů určených na pečení, resp. tabletových margarínů.
- Byly připraveny modelové tukové násady určené pro hard margaríny s konstantním podílem strukturního tuku (50 % hm.). Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou interesterifikací plně ztuženého kokosového tuku s plně ztuženým palmstearinem nebo plně ztuženým bezerukovým řepkovým olejem s proměnným molárním poměrem (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Připravené strukturní tuky krystalizovaly v krystalické modifikaci β´ požadované pro margaríny a z nich připravené modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů tukových násad pro přípravu margarínů určených na pečení, resp. tabletových margarínů. (cs)
- Model fat blends were prepared for hard margarines, which had a constant proportion of the structured fat (50 % w/w). Structured fats were prepared by a random chemical interesterification of fully hydrogenated coconut oil (FHCO) and fully hydrogenated palmstearin (FHP) or fully hydrogenated zero erucic rapeseed (FHZERO) oil with variable molar ratio (2:1; 1.7:1 and 1.5:1) of the medium chain (M; C8:0?C14:0) and long chain (L; C16:0?C22:0) fatty acids. The liquid part of fat blends was consisted of canolla oil. In prepared model fat blends were observed the influence of the composition of structured fat on the physical, rheological, textural and crystalline properties of model fat blends. Prepared structured fats crystallized in the crystalline modification β´, which is suitable for margarines. Model fat blends are suitable from the point of view of melting point and solid fat content for preparing of stick margarines. (en)
|
Title
| - Vlastnosti modelových tukových násad na bázi strukturovaných triacylglycerol
- Properties of model fat blends on the basis of structured triacylglycerols (en)
- Vlastnosti modelových tukových násad na bázi strukturovaných triacylglycerol (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vlastnosti modelových tukových násad na bázi strukturovaných triacylglycerol
- Properties of model fat blends on the basis of structured triacylglycerols (en)
- Vlastnosti modelových tukových násad na bázi strukturovaných triacylglycerol (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022263!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022263
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fat blend; structured fat; rheology; crystalline modification (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Tatranská Lomnica, Slovensko
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Spěváčková, Veronika
- Šmidrkal, Jan
- Tesařová, Markéta
- Mrázková, Kateřina
- Zárubová, Markéta
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |