Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tekuté mléko je nejčastěji falšováno přídavkem vody a tak snížením podílu sušiny. Ostatní výrobky, zvláště pak označované jako smetanové mohou obsahovat nižší podíl smetany jako poměrně drahé suroviny (mléčného tuku, mléčné sušiny) než je požadováno příslušnou vyhláškou popřípadě deklarováno na obale. Chybějící tuk je pak možno nahradit přídavkem např. rostlinných tuků. Mléko obecně může být ve výrobku nahrazeno např. syrovátkou nebo sojovým preparátem nebo přídavkem nejrůznějších aditiv (barviv, stabilizátorů, emulgátorů, plnidel) k zajištění požadovaných technologických a organoleptických vlastností.
- The recent Czech Food law No 110/1997 as amended specifies the qualitative parameters of milk and milk products. Milk is often adulterated by addition of water, other products can contain lower content of milk cream (milk fat, milk matter) as the most expensive raw material than is acquired by decree or declared on the packaging. (en)
|
Title
| - Adulteration milk and milk product (en)
- Falšování mléka výrobků z mléka a s podílem mléka
- Falšování mléka výrobků z mléka a s podílem mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Adulteration milk and milk product (en)
- Falšování mléka výrobků z mléka a s podílem mléka
- Falšování mléka výrobků z mléka a s podílem mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008367!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008367
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - mléko, mléčné výrobky, autenticita, falšování (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 20.aktualizace
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Čížková, Helena
- Škopek, B.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |