About: Vliv vlhkosti na texturu potravin a zemědělských produktů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Voda je velmi důležitou složkou podílející se prakticky na všech důležitých vlastnostech zemědělských produktů, potravin a biologických objektů. Mezi těmito vlastnostmi hrají důležitou úlohu vlastnosti mechanické včetně vlastností viskoelastických. Tyto vlastnosti jsou ovlivňovány zejména teplotou a deformační rychlostí v nichž voda hraje významnou „plastifikační“ úlohu. Byly vytvořeny relativně jednoduché modely pro deformaci měkkých homogenních látek a charakter teorií spojených s těmito modely je diskutován v této práci. Vliv obsahu vody je navíc strukturně a koncentračně závislý. Všechny tyto vlastnosti jsou nejlépe vyjádřeny sorpčními izotermami.
  • Voda je velmi důležitou složkou podílející se prakticky na všech důležitých vlastnostech zemědělských produktů, potravin a biologických objektů. Mezi těmito vlastnostmi hrají důležitou úlohu vlastnosti mechanické včetně vlastností viskoelastických. Tyto vlastnosti jsou ovlivňovány zejména teplotou a deformační rychlostí v nichž voda hraje významnou „plastifikační“ úlohu. Byly vytvořeny relativně jednoduché modely pro deformaci měkkých homogenních látek a charakter teorií spojených s těmito modely je diskutován v této práci. Vliv obsahu vody je navíc strukturně a koncentračně závislý. Všechny tyto vlastnosti jsou nejlépe vyjádřeny sorpčními izotermami. (cs)
  • Water is very important component forming practically all important properties of the agricultural products, the foods and the biological objects. Among the properties, the important role is played by mechanical properties including the viscoelastic ones. These properties are influenced mainly by temperature and the strain rate but water plays the role of the main plasticizer in the controlling mechanisms. The relative simple models were developed for deformation of the soft homogeneous substances and character of the theories is discussed in this paper. Moreover, the role of water in the real agricultural products is structurally and concentration dependent. This role can be well described by sorption properties expressed by the sorption isotherms. (en)
Title
  • Vliv vlhkosti na texturu potravin a zemědělských produktů
  • Role of water content in food and product texture (en)
  • Vliv vlhkosti na texturu potravin a zemědělských produktů (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv vlhkosti na texturu potravin a zemědělských produktů
  • Role of water content in food and product texture (en)
  • Vliv vlhkosti na texturu potravin a zemědělských produktů (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41310/08:24946!RIV09-MSM-41310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070905)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403476
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41310/08:24946
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • water, texture, plasticizer, sorption, water activity, turgor (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DC45B2988EF1]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Československý časopis pro fyziku
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 58
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Blahovec, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-0700
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41310
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software