About: Biodegradable compositions based on modified starch and a process for its preparation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Podstatou řešení je biodegradovatelná kompozice na bázi chemicky modifikovaného škrobu a acetátu maltodextrinu, která tvoří homogenní termoplastickou směs. Kompozice sestává z acetylovaného maltodextrinu (A), chemicky modifikovaného škrobu (B) o hmotnostním poměru A/B nejméně 1/20 a nejvýše 20/1, přičemž acetylovaný maltodextrin (A) je produkt reakce hydrolyticky nebo enzymaticky odbouraného škrobu o dextrózovém ekvivalentu o hodnotě 10 až 25 s acetanhydridem a stupeň substituce výsledného acetylovaného maltodextrinu je nejméně 2,0 a nejvýše 3,0 a chemicky modifikovaný škrob (B) je acetát škrobu o stupni substituce 0,6 až 3,0, nebo acetát benzylétheru škrobu o stupni substituce 0,6 až 3,0 a molárním poměru benzylových a acetátových skupin 1:30 až 1:1, nebo je směsí acetátu škrobu a acetátu benzylétheru škrobu v libovolném poměru.
  • Podstatou řešení je biodegradovatelná kompozice na bázi chemicky modifikovaného škrobu a acetátu maltodextrinu, která tvoří homogenní termoplastickou směs. Kompozice sestává z acetylovaného maltodextrinu (A), chemicky modifikovaného škrobu (B) o hmotnostním poměru A/B nejméně 1/20 a nejvýše 20/1, přičemž acetylovaný maltodextrin (A) je produkt reakce hydrolyticky nebo enzymaticky odbouraného škrobu o dextrózovém ekvivalentu o hodnotě 10 až 25 s acetanhydridem a stupeň substituce výsledného acetylovaného maltodextrinu je nejméně 2,0 a nejvýše 3,0 a chemicky modifikovaný škrob (B) je acetát škrobu o stupni substituce 0,6 až 3,0, nebo acetát benzylétheru škrobu o stupni substituce 0,6 až 3,0 a molárním poměru benzylových a acetátových skupin 1:30 až 1:1, nebo je směsí acetátu škrobu a acetátu benzylétheru škrobu v libovolném poměru. (cs)
  • The essence of the solution is biodegradable compositions based on a chemically modified starch and maltodextrin acetate, which are homogeneous thermoplastic blend. The composition consists of acetylated maltodextrin (A), chemically modified starch (B), the weight ratio A / B of at least 1/20 and not more than 20/1, wherein the acetylated maltodextrin (A) is the reaction product hydrolytically or enzymatically degraded starch, a dextrose equivalent a value of 10 to 25 with acetic anhydride and a degree of substitution of the resulting acetylated maltodextrin is at least 2.0 and at most 3.0, and chemically modified starch (B) is starch acetate with the substitution degree of 0.6 to 3.0, or benzyl ether of starch acetate of step substitution of 0.6 to 3.0 and a molar ratio of benzyl acetate groups and 1:30 to 1:1, or a mixture of starch acetate and starch benzyl ether acetate, in any ratio. (en)
Title
  • Biodegradable compositions based on modified starch and a process for its preparation (en)
  • Biodegradovatelná kompozice na bázi modifikovaného škrobu a způsob její přípravy
  • Biodegradovatelná kompozice na bázi modifikovaného škrobu a způsob její přípravy (cs)
skos:prefLabel
  • Biodegradable compositions based on modified starch and a process for its preparation (en)
  • Biodegradovatelná kompozice na bázi modifikovaného škrobu a způsob její přípravy
  • Biodegradovatelná kompozice na bázi modifikovaného škrobu a způsob její přípravy (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/13:61810!RIV14-MSM-41210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/09/0607), S, Z(AV0Z40500505)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 303840
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 63400
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/13:61810
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Polymeric materials, biodegradability, chemically modified starch, acetate maltodextrin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5098F47AD707]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kotek, J.
  • Kruliš, Z.
  • Růžek, Lubomír
  • Šárka, E.
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v.v.i., Praha 6, CZ; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha 6, CZ; Česká zemědělská univerzita v Praze, Praha 6, CZ
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 117 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software