Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of the study was to assess the slaughter value in pigs and their backfat quality in relation to the nutrition. 72 pigs were fattened (22- 113,5 kg) in test station where their production performance were monitored. The standard CFM were added separately flaxseed, corn and flaxseed with corn. After the test the carcass quantity and meat qaulity traits and the total amount of fatty acids were monitored. Based on these results we can say that the composition of the CFM influences the backfat thicknes at the last thoracic vertebrae; as flax, and corn significantly reduce them. FCM composition did not affects quantitative indicators of the carcass value and meat color. Furthermore, it can be stated, that the corn, compared to flax, increase the lightness of the backfat. Flax then positively influences the meat water binding capacity, the amount of PUFA, negatively affects the overall amount of SAFA and MUFA. (en)
- Cílem studie bylo posoudit jatečnou hodnotu prasat a kvalitu hřbetního sádla v souvislosti s výživou. 72 prasat bylo sledováno (22 - 113,5 kg) v testační stanici. Ke standardní krmné směsi byly přidány samostatně lněné semínko, kukuřice a lněné semínko s kukuřicí. Po ukončení testačního výkrmu byly sledovány ukazatele jatečné hodnoty, kvalita masa a zastoupení mastných kyselin v tuku. Na základě těchto výsledků můžeme říci, že složení krmiva ovlivňuje tloušťka hřbetního sádla. Složení KKS nemělo vliv na kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty a barvu masa. Dále lze konstatovat, že kukuřice ve srovnání s přídavkem lnu se zvyšuje světlost hřbetního sádla. Len pak pozitivně ovlivňuje schopnost vázat vodu maso, množství PUFA, negativně ovlivňuje celkové množství SAFA a MUFA.
- Cílem studie bylo posoudit jatečnou hodnotu prasat a kvalitu hřbetního sádla v souvislosti s výživou. 72 prasat bylo sledováno (22 - 113,5 kg) v testační stanici. Ke standardní krmné směsi byly přidány samostatně lněné semínko, kukuřice a lněné semínko s kukuřicí. Po ukončení testačního výkrmu byly sledovány ukazatele jatečné hodnoty, kvalita masa a zastoupení mastných kyselin v tuku. Na základě těchto výsledků můžeme říci, že složení krmiva ovlivňuje tloušťka hřbetního sádla. Složení KKS nemělo vliv na kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty a barvu masa. Dále lze konstatovat, že kukuřice ve srovnání s přídavkem lnu se zvyšuje světlost hřbetního sádla. Len pak pozitivně ovlivňuje schopnost vázat vodu maso, množství PUFA, negativně ovlivňuje celkové množství SAFA a MUFA. (cs)
|
Title
| - The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat
- The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (en)
- The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat
- The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (en)
- The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/11:53219!RIV12-MSM-41210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/11:53219
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Pig, carcasse, quality, nutrition, flax, corn, fatty acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Brzobohatý, Luboš
- Okrouhlá, Monika
- Stupka, Roman
- Čítek, Jaroslav
- Šprysl, Michal
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |