Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Složení mléčného tuku není po celou dobu laktace konstantní a mění se jak jeho obsah, tak i zastoupení jednotlivých mastných kyselin v něm. V našem sledování bylo hodnoceno celkem 27 dojnic holštýnského skotu v prvních 12 týdnech laktace. Pro hodnocení vývoje obsahu mastných kyselin v průběhu sledovaného období byl využit program SAS 9.1. a Microsoft Excel. Nejvíce zastoupenými mastnými kyselinami v mléce byly kyselina palmitová a olejová. V průběhu sledování se zvyšoval obsah nasycených mastných kyselin v mléce, zatímco obsah nenasycených mastných kyselin během stejného období klesal.
- Složení mléčného tuku není po celou dobu laktace konstantní a mění se jak jeho obsah, tak i zastoupení jednotlivých mastných kyselin v něm. V našem sledování bylo hodnoceno celkem 27 dojnic holštýnského skotu v prvních 12 týdnech laktace. Pro hodnocení vývoje obsahu mastných kyselin v průběhu sledovaného období byl využit program SAS 9.1. a Microsoft Excel. Nejvíce zastoupenými mastnými kyselinami v mléce byly kyselina palmitová a olejová. V průběhu sledování se zvyšoval obsah nasycených mastných kyselin v mléce, zatímco obsah nenasycených mastných kyselin během stejného období klesal. (cs)
- The composition of milk fat is not a constant throughout lactation and the content of fat is changing as well as composition of fatty acids. A total of 27 Holstein cows were evaluated in our observation duringthe first 12 weeks of their lactation. Programs SAS 9.1. and Microsoft Excel were used for evaluation of the fatty acids course during the reporting period . The highest content of fatty acids in milk were palmitic acids and oleic acid. Content of saturated fatty acids increased and content of unsaturated fatty acids decreased during our observation. (en)
|
Title
| - Development of fatty acids in milk of Holstein cows (en)
- Vývoj obsahu mastných kyselin v mléce holštýnských dojnic
- Vývoj obsahu mastných kyselin v mléce holštýnských dojnic (cs)
|
skos:prefLabel
| - Development of fatty acids in milk of Holstein cows (en)
- Vývoj obsahu mastných kyselin v mléce holštýnských dojnic
- Vývoj obsahu mastných kyselin v mléce holštýnských dojnic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/11:50464!RIV12-MZE-41210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH91270), Z(MSM6046070901)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/11:50464
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk fat, fatty acids, holstein cattle (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Beran, Jan
- Stádník, Luděk
- Ducháček, Jaromír
- Okrouhlá, Monika
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |