Description
| - Observation of content of fatty acids in ewes colostrum during selected period after lambing was performed. Subsequent average content of fatty acids in colostrum and milk of sheep was determined: caprylic acid 1.638%, capric acid 5.338%, lauric acid 3,625%, myristic acid 10.427%, palmitic acid 25.514%, heptanoic acid 1.496%, stearic acid 8.777%, myristoleic acid 0.799%, palmitoleic acid 3.302%, oileic acid 30.650%, linoleic acid 2.936%, and linolenoic acid 2.550%. (en)
- V mlezivu bahnic jsme sledovali obsah mastných kyselin v různém časovém období po obahnění. Na základě analýz jsme zjistili následující průměrné hodnoty mastných kyselin v mlezivu ovcí od obahnění až po zralé mléko: kaprylová – 1,638%, kaprinová – 5,338%, laurová – 3,625%, myristová – 10,427%, palmitová – 25,514%, heptadekanová – 1,496%, stearová – 8,777%, myristoolejová – 0,799%, palmitoolejová – 3,302%, olejová – 30,650, linolová – 2,936%, linolenová – 2,550%
- V mlezivu bahnic jsme sledovali obsah mastných kyselin v různém časovém období po obahnění. Na základě analýz jsme zjistili následující průměrné hodnoty mastných kyselin v mlezivu ovcí od obahnění až po zralé mléko: kaprylová – 1,638%, kaprinová – 5,338%, laurová – 3,625%, myristová – 10,427%, palmitová – 25,514%, heptadekanová – 1,496%, stearová – 8,777%, myristoolejová – 0,799%, palmitoolejová – 3,302%, olejová – 30,650, linolová – 2,936%, linolenová – 2,550% (cs)
|