Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - A beneficial effect of chitin-chitosan as a food supplement is the reduction of plasma cholesterol and trigycerides due to its ability to bind dietary lipids, thereby reducing intestinal lipid absorption. On the other hand, dietary chitosan can negativelinfluence absorption of fat-soluble vitamins and calcium metabolism. The antimicrobial effect of chitin derivatives influence composition of microbes in the digestive tract. The aim of the project is to estimate minimal effective chitin doses for different diseases, compare the effect of chitin from different sources, isolate and describe chitinolytic microbes in chosen animal species, including humans, and to describe the rate of chitin degradation there. We will try to describe conditions for elimination of negative effects of dietary chitin and results will be used in clinical testing. (en)
- Chitin a chitosan jsou uvažovány jako potravní doplněk, který účinně snižuje hypercholesterolémii a hladinu triglyceridů. Cílem projektu je specifikovat, zda tento vliv závisí na omezení vstřebávání tuků a může ovlivnit i využitelnost lipofilních vitamina minerálních látek, nebo je dán vazebnými vlastnostmi chitinu nebo modifikací mikrobiálního osídlení střeva. Není známa, minimální koncentrace chitinu vykazující tyto pozitivní efekty. Vzhledem k rozmanitosti chitinu budou porovnány vzorky z různých zdrojů. Projektu by měl vyústit v doporučení o způsobu vhodnosti použití chitinu jako dietní komponenty.
|
Title
| - The effect of dietary chitin on microbes in the digestive tract and the decrease of hypercholesterolemia (en)
- Vliv dietního chitinu na snižování hypercholesterolémie a stabilitu mikroflóry trávicího traktu
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Hlavním cílem projektu, jak plyne z jeho názvu, bylo zjistit vliv dietního chitinu na stabilitu střevní mikroflory a hypercholesterolémie. Pro splnění tohoto cíle bylo nutné provést řadu dílčích úkolů, jmenovitě izolaci a charakterizaci chitinolytických (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |