Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - There were analysed 283 individual milk samples and 36 bulk milk samples. We have identified chosen food-pathogens Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Escherichia coli O157, Bacillus cereus and Listeria monocytogenes. S. aureus occurrence was confirmed in 8 individual samples (2,8%) and in 10 bulk milk samples (27,8%). E. coli was isolated almost in 53 individual samples (18,7%) and in 16 bulk milk samples (44,4%). E. coli O157 occurrence was negative in all of samples. B. cereus was confirmed in 55 individual samples (19,4%) and in 11 bulk milk samples (30,5%). The present of L. monocytogenes was confirmed only in 5 individual samples (1,8%) and in 3 bulk milk samples (8,3%). In comparison to limit values for milk and milk products (orders 203/2003 Sb and 123/2004 Sb.) we can note that our results were suitable (en)
- Celkem bylo analyzováno 283 individuálních vzorků mléka a 36 bazénových vzorků. Byly sledovány a identifikovány vybrané potravní patogeny: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Escherichia coli O157, Bacillus cereus a Listeria monocytogenes. Výskyt S. aureus byl pozitivní u 8 individuálních vzorků (2.8%) a u 10 bazénových vzorků mléka (27,8%). E. coli byla izolována z 53 individuálních vzorků (18,7%) a z 16 bazénových (44,4%). Výskyt E. coli O157 byl negativní ve všech sledovaných vzorcích. B. cereus byl potvrzen u 55 individuálních (19,4%) a 11 bazénových vzorcích (30,5%). Přítomnost L. monocytogenes byla pozitivní jen v 5 individuálních (1,8%) a tří bazénových vzorcích (8,3%). V souladu s předpisy ve vyhlášce 203/2003 Sb. a 123/2004 Sb. Lze konstatovat, že všechny vzorky vyhovovaly požadavků o výskytu o výskytu potravních patogenů v syrovém mléce.
- Celkem bylo analyzováno 283 individuálních vzorků mléka a 36 bazénových vzorků. Byly sledovány a identifikovány vybrané potravní patogeny: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Escherichia coli O157, Bacillus cereus a Listeria monocytogenes. Výskyt S. aureus byl pozitivní u 8 individuálních vzorků (2.8%) a u 10 bazénových vzorků mléka (27,8%). E. coli byla izolována z 53 individuálních vzorků (18,7%) a z 16 bazénových (44,4%). Výskyt E. coli O157 byl negativní ve všech sledovaných vzorcích. B. cereus byl potvrzen u 55 individuálních (19,4%) a 11 bazénových vzorcích (30,5%). Přítomnost L. monocytogenes byla pozitivní jen v 5 individuálních (1,8%) a tří bazénových vzorcích (8,3%). V souladu s předpisy ve vyhlášce 203/2003 Sb. a 123/2004 Sb. Lze konstatovat, že všechny vzorky vyhovovaly požadavků o výskytu o výskytu potravních patogenů v syrovém mléce. (cs)
|
Title
| - Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu
- Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu (cs)
- Milk safety as the raw material in microbiological view (en)
|
skos:prefLabel
| - Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu
- Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu (cs)
- Milk safety as the raw material in microbiological view (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/06:8P005629!RIV08-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/06:8P005629
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milko; Staphylococcus aureus; Escherichia coli; Bacillus cereus; Listeria monocytogenes (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako suroviny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vyletělová, Marcela
- Nejeschlebová, Ludmila
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o., Rapotín
|
https://schema.org/isbn
| |