Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu.
- Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu. (cs)
- Commercially available vegetable mixtures, that can be used for beverages preparation, were tested on their suitability for milk substitution in diet of patients with lactose intolerance, milk protein allergy, coeliac disease and phenylketonuria. Mixtures were used for non-fermented pudings and lacitc acid bacteria fermented beverages preparation. Their sensory quality was evaluated. Vegetable mixtures itself contained no milk-born substances but starter culturs must be specially treated to be suitable for milk protein allergy diet. Gliadin and phenylalanin concentrations were determined, as well. (en)
|
Title
| - Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů
- The use of vegetable mixtures as an milk substitution in the patients diet (en)
- Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů
- The use of vegetable mixtures as an milk substitution in the patients diet (en)
- Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/09:JMDIET09!RIV11-MSM-16193296
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/09:JMDIET09
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk protein allergy; phenylketonuria; vegetable mixtures; milk substitution (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Němečková, Irena
- Roubal, Petr
- Gabrovská, D.
- Ouhrabková, J.
- Paulíčková, I.
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
- Rysová, J.
|
issn
| |
number of pages
| |