About: Incidence biofilm pozitivních kmenu Staphylococcus epidermidis v potravním retezci     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ze 148 vyšetrených izolátu S. epidermidis byla u 6 izolátu (4 %) detekována geneticky podmínená schopnost tvorby biofilmu. Fenotypove se jevilo jako biofilm pozitivních 9 izolátu, tedy 3 izoláty (2 %) se v typizaci lišily. Izoláty, u kterých byla prokázána geneticky podmínená schopnost tvorit biofilm tvorily biofilm vždy. Jednalo se o 3 izoláty ze sýru s nízkodohrívanou sýreninou, 1 izolát z nezrajícího cerstvého sýru, 1 izolát ze syrového mléka a 1 izolát ze suroviny pro tepelne neopracovaný masný výrobek.
  • Ze 148 vyšetrených izolátu S. epidermidis byla u 6 izolátu (4 %) detekována geneticky podmínená schopnost tvorby biofilmu. Fenotypove se jevilo jako biofilm pozitivních 9 izolátu, tedy 3 izoláty (2 %) se v typizaci lišily. Izoláty, u kterých byla prokázána geneticky podmínená schopnost tvorit biofilm tvorily biofilm vždy. Jednalo se o 3 izoláty ze sýru s nízkodohrívanou sýreninou, 1 izolát z nezrajícího cerstvého sýru, 1 izolát ze syrového mléka a 1 izolát ze suroviny pro tepelne neopracovaný masný výrobek. (cs)
  • From 148 investigated insulator S. epidermidis was in 6 (4%) detected genetically determined ability to make bio film. 9 insulators seemd to be fenotyps biofilm positive and 3 insulators (2%) were different in the typisation. (en)
Title
  • Incidence biofilm pozitivních kmenu Staphylococcus epidermidis v potravním retezci
  • Incidence bio film of positive strain Staphylococcus epidermidis in food chain (en)
  • Incidence biofilm pozitivních kmenu Staphylococcus epidermidis v potravním retezci (cs)
skos:prefLabel
  • Incidence biofilm pozitivních kmenu Staphylococcus epidermidis v potravním retezci
  • Incidence bio film of positive strain Staphylococcus epidermidis in food chain (en)
  • Incidence biofilm pozitivních kmenu Staphylococcus epidermidis v potravním retezci (cs)
skos:notation
  • RIV/75010330:_____/05:01:_3255!RIV06-MZE-75010330
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 13-15
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4048)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 524494
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75010330:_____/05:01:_3255
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food security, bio films, genotypisation, cleaning and desinfection, food industry technological equipment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B93364F4866C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Olomouc
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Slovenská spolecnost klinickéj mikrobiologie (ed.). Zborník abstraktov XIII. Moravsko-Slovenské mikrobiologické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Roubal, Petr
  • Vlková, Hana
  • Vorlová, Lenka
  • Karpíšková, Renata
  • Schlegelová, Jarmila
  • Dendis, Miloš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1335-8219
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Sekce klinické mikrobiologie Slovenské lékarské komory
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 70 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software