About: The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was to assess the slaughter value in pigs and their backfat quality in relation to the nutrition. 72 pigs were fattened (22- 113,5 kg) in test station where their production performance were monitored. The standard CFM were added separately flaxseed, corn and flaxseed with corn. After the test the carcass quantity and meat qaulity traits and the total amount of fatty acids were monitored. Based on these results we can say that the composition of the CFM influences the backfat thicknes at the last thoracic vertebrae; as flax, and corn significantly reduce them. FCM composition did not affects quantitative indicators of the carcass value and meat color. Furthermore, it can be stated, that the corn, compared to flax, increase the lightness of the backfat. Flax then positively influences the meat water binding capacity, the amount of PUFA, negatively affects the overall amount of SAFA and MUFA. (en)
  • Cílem studie bylo posoudit jatečnou hodnotu prasat a kvalitu hřbetního sádla v souvislosti s výživou. 72 prasat bylo sledováno (22 - 113,5 kg) v testační stanici. Ke standardní krmné směsi byly přidány samostatně lněné semínko, kukuřice a lněné semínko s kukuřicí. Po ukončení testačního výkrmu byly sledovány ukazatele jatečné hodnoty, kvalita masa a zastoupení mastných kyselin v tuku. Na základě těchto výsledků můžeme říci, že složení krmiva ovlivňuje tloušťka hřbetního sádla. Složení KKS nemělo vliv na kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty a barvu masa. Dále lze konstatovat, že kukuřice ve srovnání s přídavkem lnu se zvyšuje světlost hřbetního sádla. Len pak pozitivně ovlivňuje schopnost vázat vodu maso, množství PUFA, negativně ovlivňuje celkové množství SAFA a MUFA.
  • Cílem studie bylo posoudit jatečnou hodnotu prasat a kvalitu hřbetního sádla v souvislosti s výživou. 72 prasat bylo sledováno (22 - 113,5 kg) v testační stanici. Ke standardní krmné směsi byly přidány samostatně lněné semínko, kukuřice a lněné semínko s kukuřicí. Po ukončení testačního výkrmu byly sledovány ukazatele jatečné hodnoty, kvalita masa a zastoupení mastných kyselin v tuku. Na základě těchto výsledků můžeme říci, že složení krmiva ovlivňuje tloušťka hřbetního sádla. Složení KKS nemělo vliv na kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty a barvu masa. Dále lze konstatovat, že kukuřice ve srovnání s přídavkem lnu se zvyšuje světlost hřbetního sádla. Len pak pozitivně ovlivňuje schopnost vázat vodu maso, množství PUFA, negativně ovlivňuje celkové množství SAFA a MUFA. (cs)
Title
  • The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat
  • The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (en)
  • The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat
  • The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (en)
  • The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/11:53219!RIV12-MSM-41210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 196225
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/11:53219
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pig, carcasse, quality, nutrition, flax, corn, fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • NL - Nizozemsko
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9A6B15B2ED09]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brzobohatý, Luboš
  • Okrouhlá, Monika
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 91 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software