About: Kvalita jatečné drůbeže na trhu     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Consumption and popularity of poultry meat is consistently growing and so does its production. That is why there are still much greater requirements for the quality and food safety. The quality of the meat is first approved at the slaughterhouse and then at processors and consumers. The primary producers are concerned with the quality in order to retain profitability of their business. Classification of the slaughter chickens to the quality classis is carried out in Libus Company by meat. The categorization to the different classes then IA introduces big losses for breeders, because the price of category IIB is nearly half. The factors influenced on meat quality impact not only intra vitam of poultry, which can influence primary producers, but also after slaughter, when no observance of prescribed procedures is radically influenced the quality of final product. To prevent this losses the Libus producer employ mandatory HACCP system and also optional ISO quality management system, which has been certi (en)
  • Spotřeba i obliba drůbežího masa stále roste. Proto jsou také kladeny stále větší požadavky na kvalitu a zdravotní nezávadnost drůbežího masa. Kvalitou se z tohoto důvodu musí zabývat také prvovýrobci, aby jejich podnikání bylo rentabilní. Zatřiďování jatečných kuřat do jakostních tříd je prováděno v provozu Libuš na „pevno v mase“. Zatřídění do jiné třídy než I (A) znamená pro chovatele značné ztráty. Faktory ovlivňující jakost masa působí nejen za života drůbeže, které může ovlivnit prvovýrobce, ale také po porážce. Provedená statistická analýza se vztahuje na zkoumání vlivů působících na zatřídění jatečné drůbeže do jakostních tříd. Z poskytnutých dat je možné přímo zkoumat vliv věku porážené jatečné drůbeže, vzdálenosti přepravy a ročního období a vliv farmy.
  • Spotřeba i obliba drůbežího masa stále roste. Proto jsou také kladeny stále větší požadavky na kvalitu a zdravotní nezávadnost drůbežího masa. Kvalitou se z tohoto důvodu musí zabývat také prvovýrobci, aby jejich podnikání bylo rentabilní. Zatřiďování jatečných kuřat do jakostních tříd je prováděno v provozu Libuš na „pevno v mase“. Zatřídění do jiné třídy než I (A) znamená pro chovatele značné ztráty. Faktory ovlivňující jakost masa působí nejen za života drůbeže, které může ovlivnit prvovýrobce, ale také po porážce. Provedená statistická analýza se vztahuje na zkoumání vlivů působících na zatřídění jatečné drůbeže do jakostních tříd. Z poskytnutých dat je možné přímo zkoumat vliv věku porážené jatečné drůbeže, vzdálenosti přepravy a ročního období a vliv farmy. (cs)
Title
  • Kvalita jatečné drůbeže na trhu
  • Kvalita jatečné drůbeže na trhu (cs)
  • Qulity slaughter poultry in market (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita jatečné drůbeže na trhu
  • Kvalita jatečné drůbeže na trhu (cs)
  • Qulity slaughter poultry in market (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41110/05:10151!RIV06-GA0-41110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 0;0
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/02/D172), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 527518
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41110/05:10151
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • slaughter poultry, factories, quality, poultry meat. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F1AC52DB55AC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • SPOU Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • SPU Nitra
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • I. medzinárodné vedecké hydinárske dni
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kovářová, Kateřina
  • Ledvinka, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-576-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software