Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - With regard to a competitive environment in the food producer’s community are the producers forced to determine the chances of a new product before its introduction on the market. The most consumers make their decisions based on price, on product quality provided by the producer and on their own sensorial evaluation. This consumer’s evaluation of the product and the consumer’s decision are possible to simulate by the fuzzy logic. The fuzzy logic enables to formalize the human’s perception and to work with it. The aim of this article is to describe the fuzzy logic model of consumer’s decision, based on the quality evaluation of the product. (en)
- V konkurenční společnosti jsou producenti potravin nuceni před vlastním zavedením produktu zjistit jeho šanci na trhu. Většina spotřebitelů se rozhoduje na základě ceny, podle vlastností výrobku udaných výrobcem a podle vlastního vizuálního a senzorického hodnocení. Hodnocení výrobku spotřebitelem a jeho rozhodování lze modelovat pomocí fuzzy logiky. Fuzzy logika umožňuje formalizovat vyjádření vjemu člověka a dále s ním pracovat. V článku bude popsán fuzzy model rozhodování spotřebitele při hodnocení jakosti produktu.
- V konkurenční společnosti jsou producenti potravin nuceni před vlastním zavedením produktu zjistit jeho šanci na trhu. Většina spotřebitelů se rozhoduje na základě ceny, podle vlastností výrobku udaných výrobcem a podle vlastního vizuálního a senzorického hodnocení. Hodnocení výrobku spotřebitelem a jeho rozhodování lze modelovat pomocí fuzzy logiky. Fuzzy logika umožňuje formalizovat vyjádření vjemu člověka a dále s ním pracovat. V článku bude popsán fuzzy model rozhodování spotřebitele při hodnocení jakosti produktu. (cs)
|
Title
| - FUZZY LOGIC APPROACH TO FOOD QUALITY EVALUATION (en)
- MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY
- MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY (cs)
|
skos:prefLabel
| - FUZZY LOGIC APPROACH TO FOOD QUALITY EVALUATION (en)
- MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY
- MODELOVÁNÍ HODNOCENÍ POTRAVIN FUZZY POSTUPY (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41110/04:5772!RIV/2005/GA0/411105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41110/04:5772
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - consumer, food quality, food evaluation, fuzzy logic (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta Universitatis Bohemiae Meridionales, The Scientific Journal for Economics, Management and Trade
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kovářová, Kateřina
- Samek, Miroslav
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |