Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The biogenic amines in beer originate from the raw materials and the fermentation phases of beer production. These compounds are toxic: their contents should not exceed hygienic limits and are therefore carefully controlled. Predominantly histamine, tyramine, tryptamine, putrescine and cadaverine were routinely analysed by HPLC with fluorescence detection and an automatic precolumn derivatization with ortho-phthaldehyde in the presence of a borate buffer. The amines were isolated from beer samples in the new stationary phase Discovery DSC-MCAX and after a clean–up procedure were washed with alkalized methanol (1% NaOH). 1,7-diaminoheptan was used as an internal standard to check the derivatization procedure. Easy sample preparation and the automatic operating HPLC system enable a speedy determination of biogenic amines in beer and malt. (en)
- Biogenní aminy v pivu pocházejí ze surovin a z fermentační fáze výroby piva. Tyto sloučeniny jsou toxické: jejich obsah by neměl převýšit hygienické limity a proto jsou pečlivě kontrolovány. Histamin tyramin, tryptamin, putrescin a kadaverin byly analyzovány metodou HPLC s fluorescenční detekcí a s automatickou předkolonovou derivatizací s ortho-phthalaldehydem v prostředí borátového pufru. Aminy byly izolovány z piva na nové stacionární fázi Discovery DSC-MCAX a selektivně vymyty alkalizovaným methanolem (1% NaOH). Jako vnitřní standard pro kontrolu derivatizačního procesu byl použit 1,7-diaminoheptan. Jednoduchá příprava vzorku a automatický provoz HPLC systému umožňují rychlé stanovení biogenních aminů v pivu a sladu.
- Biogenní aminy v pivu pocházejí ze surovin a z fermentační fáze výroby piva. Tyto sloučeniny jsou toxické: jejich obsah by neměl převýšit hygienické limity a proto jsou pečlivě kontrolovány. Histamin tyramin, tryptamin, putrescin a kadaverin byly analyzovány metodou HPLC s fluorescenční detekcí a s automatickou předkolonovou derivatizací s ortho-phthalaldehydem v prostředí borátového pufru. Aminy byly izolovány z piva na nové stacionární fázi Discovery DSC-MCAX a selektivně vymyty alkalizovaným methanolem (1% NaOH). Jako vnitřní standard pro kontrolu derivatizačního procesu byl použit 1,7-diaminoheptan. Jednoduchá příprava vzorku a automatický provoz HPLC systému umožňují rychlé stanovení biogenních aminů v pivu a sladu. (cs)
|
Title
| - Stanovení biogenních aminů v pivu a sladu
- The determination of biogenic amines in beer and malt (en)
- Stanovení biogenních aminů v pivu a sladu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení biogenních aminů v pivu a sladu
- The determination of biogenic amines in beer and malt (en)
- Stanovení biogenních aminů v pivu a sladu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/09:#0000506!RIV10-MSM-60193697
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Státní zemědělská a potravinářská ispekce, Květná 15, 603 00 Brno. Oponentské řízení: Doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc., VŠCHT Praha; Ing. Olga Rozsypalová, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, inspektorát v Praze
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Při sériových stanoveních při paralelní přípravě 10 vzorků se příprava zkrátí až trojnásobně a spotřeba rozpouštědel klesne z 2 l na 100 ml oproti klasické přípravě vzorků. V podmínkách VÚPS jde o úsporu 1400 Kč práce laboranta a 980 Kč u methanolu.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/09:#0000506
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - biogenic amines; HPLC; derivatization OPA; fluorescence detection (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - AZL, VÚPS, a.s., Pivovarský ústav Praha
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Osvědčení 3/2009. Jednoduchá příprava vzorku a automatický provoz HPLC systému umožňují rychlé stanovení biogenních aminů v pivu a saldu.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořák, Josef
- Horák, Tomáš
- Kellner, Vladimír
- Čejka, Pavel
- Jurková, Marie
- Čulík, Jiří
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |