About: Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo ověření závislosti mezi obsahem intramuskulárního tuku a silou střihu dvou skupin býků domácí populace českého strakatého skotu lišící se v porážkovém věku. Býci s vyšším porážkovým věkem vykazovali statisticky průkazně vyšší obsah intramuskulárního tuku (P{0,05) a vyšší hodnoty síly střihu (P{0,05) než býci mladší. Pozitivní vliv intramuskulárního tuku zmiňuje velké množství studií ? ať už z pohledu senzorického hodnocení (křehčí a šťavnatější maso), tak z pohledu instrumentálního ? závislost mezi silou střihu a senzorickým hodnocením křehkosti hovězího masa. Přesto se tento vliv nepodařil prokázat a byl statisticky nevýznamný (P=0,13 až P=0,97).
  • Cílem práce bylo ověření závislosti mezi obsahem intramuskulárního tuku a silou střihu dvou skupin býků domácí populace českého strakatého skotu lišící se v porážkovém věku. Býci s vyšším porážkovým věkem vykazovali statisticky průkazně vyšší obsah intramuskulárního tuku (P{0,05) a vyšší hodnoty síly střihu (P{0,05) než býci mladší. Pozitivní vliv intramuskulárního tuku zmiňuje velké množství studií ? ať už z pohledu senzorického hodnocení (křehčí a šťavnatější maso), tak z pohledu instrumentálního ? závislost mezi silou střihu a senzorickým hodnocením křehkosti hovězího masa. Přesto se tento vliv nepodařil prokázat a byl statisticky nevýznamný (P=0,13 až P=0,97). (cs)
  • The aim of work was to verify the relationship between intramuscular fat content and shear force of two groups of Czech Fleckvieh cattle bulls. Statistically higher intramuscular fat content (P{0.05) and higher shear force values (P{0.05) were observed at bulls slaughtered at higher age than younger bulls. The positive effect of intramuscular fat is being mentioned in large number of studies ? on the one hand it is sensory evaluation (tender and juicier meat), on the other hand instrumental evaluation ? the relationship between shear force and sensory evaluation of beef tenderness. Nevertheless, this effect failed to be proved and it was not statistically significant (P=0.13 up to P=0.97). (en)
Title
  • Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa
  • Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa (cs)
  • The Effect of fat content on texture properties of beef (en)
skos:prefLabel
  • Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa
  • Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa (cs)
  • The Effect of fat content on texture properties of beef (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/13:43885558!RIV14-MZE-12220___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A055), S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114546
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/13:43885558
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • shear force; intramuscular fat; meat quality; beef; cattle (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F941F1844B15]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VIII. Vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Maršálek, Miroslav
  • Voříšková, Jarmila
  • Beneš, Karel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-1091-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software