Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo ověření závislosti mezi obsahem intramuskulárního tuku a silou střihu dvou skupin býků domácí populace českého strakatého skotu lišící se v porážkovém věku. Býci s vyšším porážkovým věkem vykazovali statisticky průkazně vyšší obsah intramuskulárního tuku (P{0,05) a vyšší hodnoty síly střihu (P{0,05) než býci mladší. Pozitivní vliv intramuskulárního tuku zmiňuje velké množství studií ? ať už z pohledu senzorického hodnocení (křehčí a šťavnatější maso), tak z pohledu instrumentálního ? závislost mezi silou střihu a senzorickým hodnocením křehkosti hovězího masa. Přesto se tento vliv nepodařil prokázat a byl statisticky nevýznamný (P=0,13 až P=0,97).
- Cílem práce bylo ověření závislosti mezi obsahem intramuskulárního tuku a silou střihu dvou skupin býků domácí populace českého strakatého skotu lišící se v porážkovém věku. Býci s vyšším porážkovým věkem vykazovali statisticky průkazně vyšší obsah intramuskulárního tuku (P{0,05) a vyšší hodnoty síly střihu (P{0,05) než býci mladší. Pozitivní vliv intramuskulárního tuku zmiňuje velké množství studií ? ať už z pohledu senzorického hodnocení (křehčí a šťavnatější maso), tak z pohledu instrumentálního ? závislost mezi silou střihu a senzorickým hodnocením křehkosti hovězího masa. Přesto se tento vliv nepodařil prokázat a byl statisticky nevýznamný (P=0,13 až P=0,97). (cs)
- The aim of work was to verify the relationship between intramuscular fat content and shear force of two groups of Czech Fleckvieh cattle bulls. Statistically higher intramuscular fat content (P{0.05) and higher shear force values (P{0.05) were observed at bulls slaughtered at higher age than younger bulls. The positive effect of intramuscular fat is being mentioned in large number of studies ? on the one hand it is sensory evaluation (tender and juicier meat), on the other hand instrumental evaluation ? the relationship between shear force and sensory evaluation of beef tenderness. Nevertheless, this effect failed to be proved and it was not statistically significant (P=0.13 up to P=0.97). (en)
|
Title
| - Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa
- Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa (cs)
- The Effect of fat content on texture properties of beef (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa
- Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa (cs)
- The Effect of fat content on texture properties of beef (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/13:43885558!RIV14-MZE-12220___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/13:43885558
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - shear force; intramuscular fat; meat quality; beef; cattle (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VIII. Vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Maršálek, Miroslav
- Voříšková, Jarmila
- Beneš, Karel
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |