About: Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • There were analysed 283 individual milk samples and 36 bulk milk samples. We have identified chosen food-pathogens Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Escherichia coli O157, Bacillus cereus and Listeria monocytogenes. S. aureus occurrence was confirmed in 8 individual samples (2,8%) and in 10 bulk milk samples (27,8%). E. coli was isolated almost in 53 individual samples (18,7%) and in 16 bulk milk samples (44,4%). E. coli O157 occurrence was negative in all of samples. B. cereus was confirmed in 55 individual samples (19,4%) and in 11 bulk milk samples (30,5%). The present of L. monocytogenes was confirmed only in 5 individual samples (1,8%) and in 3 bulk milk samples (8,3%). In comparison to limit values for milk and milk products (orders 203/2003 Sb and 123/2004 Sb.) we can note that our results were suitable (en)
  • Celkem bylo analyzováno 283 individuálních vzorků mléka a 36 bazénových vzorků. Byly sledovány a identifikovány vybrané potravní patogeny: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Escherichia coli O157, Bacillus cereus a Listeria monocytogenes. Výskyt S. aureus byl pozitivní u 8 individuálních vzorků (2.8%) a u 10 bazénových vzorků mléka (27,8%). E. coli byla izolována z 53 individuálních vzorků (18,7%) a z 16 bazénových (44,4%). Výskyt E. coli O157 byl negativní ve všech sledovaných vzorcích. B. cereus byl potvrzen u 55 individuálních (19,4%) a 11 bazénových vzorcích (30,5%). Přítomnost L. monocytogenes byla pozitivní jen v 5 individuálních (1,8%) a tří bazénových vzorcích (8,3%). V souladu s předpisy ve vyhlášce 203/2003 Sb. a 123/2004 Sb. Lze konstatovat, že všechny vzorky vyhovovaly požadavků o výskytu o výskytu potravních patogenů v syrovém mléce.
  • Celkem bylo analyzováno 283 individuálních vzorků mléka a 36 bazénových vzorků. Byly sledovány a identifikovány vybrané potravní patogeny: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Escherichia coli O157, Bacillus cereus a Listeria monocytogenes. Výskyt S. aureus byl pozitivní u 8 individuálních vzorků (2.8%) a u 10 bazénových vzorků mléka (27,8%). E. coli byla izolována z 53 individuálních vzorků (18,7%) a z 16 bazénových (44,4%). Výskyt E. coli O157 byl negativní ve všech sledovaných vzorcích. B. cereus byl potvrzen u 55 individuálních (19,4%) a 11 bazénových vzorcích (30,5%). Přítomnost L. monocytogenes byla pozitivní jen v 5 individuálních (1,8%) a tří bazénových vzorcích (8,3%). V souladu s předpisy ve vyhlášce 203/2003 Sb. a 123/2004 Sb. Lze konstatovat, že všechny vzorky vyhovovaly požadavků o výskytu o výskytu potravních patogenů v syrovém mléce. (cs)
Title
  • Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu
  • Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu (cs)
  • Milk safety as the raw material in microbiological view (en)
skos:prefLabel
  • Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu
  • Bezpečnost mléka jako potravinové suroviny z mikrobiologického pohledu (cs)
  • Milk safety as the raw material in microbiological view (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/06:8P005629!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 38-46
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 466826
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/06:8P005629
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw milko; Staphylococcus aureus; Escherichia coli; Bacillus cereus; Listeria monocytogenes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A3834DA45EB0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako suroviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vyletělová, Marcela
  • Nejeschlebová, Ludmila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o., Rapotín
https://schema.org/isbn
  • 80-903142-6-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software