Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study is to test the action of the enzyme papain on beef tenderness, if it is applied to the surface in the form of easily soluble granules. Papain was incorporated into granules, which further contain sodium chloride, sodium tripolyphosphate, glucose, cellulose (the first variant), or starch (2nd variant). These granules were applied evenly on the surface of the meat samples. After the incubation 72 ± 1h increased tenderness of about 34% and at 96 ± 1h of about 43% in the first variant and of about 45% and 49% for the second variant. The change of tenderness was analyzed with Warner-Bratzler shear force. Hulová, I. – Macák, J. – Vacátko, E.: Controlled aging of meat – use of granules containing the enzyme papain [in Czech]. Technical paper. Výzkum v chovu skotu, 2014, vol. 56, no. 3, pp. 23–29. (en)
- Cílem této práce je otestovat účinek enzymu papainu na křehkost hovězího masa, v případě, že je aplikován na povrch ve formě snadno rozpustných granulí. Papain byl zakomponován do granulí, které dále obsahovaly chlorid sodný, trifosforečnan sodný, glukózu, celulózu (1. varianta) nebo škrob (2. varianta). Tyto granule byly naneseny rovnoměrně na povrch vzorků masa. Po jejich inkubaci 72±1h došlo ke zvýšení křehkosti o cca 34% a po 96±1h o cca 43% u 1. varianty a o cca 45% a 49% u 2. varianty. Míra křehkosti byla analyzována na texturometru nožem Warner-Bratzlera. Hulová, I. – Macák, J. – V acátko, E.: Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu. Odborné sdělení. Výzkum v chovu skotu, 2014, roč. 56, č. 3, s. 23–29.
- Cílem této práce je otestovat účinek enzymu papainu na křehkost hovězího masa, v případě, že je aplikován na povrch ve formě snadno rozpustných granulí. Papain byl zakomponován do granulí, které dále obsahovaly chlorid sodný, trifosforečnan sodný, glukózu, celulózu (1. varianta) nebo škrob (2. varianta). Tyto granule byly naneseny rovnoměrně na povrch vzorků masa. Po jejich inkubaci 72±1h došlo ke zvýšení křehkosti o cca 34% a po 96±1h o cca 43% u 1. varianty a o cca 45% a 49% u 2. varianty. Míra křehkosti byla analyzována na texturometru nožem Warner-Bratzlera. Hulová, I. – Macák, J. – V acátko, E.: Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu. Odborné sdělení. Výzkum v chovu skotu, 2014, roč. 56, č. 3, s. 23–29. (cs)
|
Title
| - Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu
- Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu (cs)
- Controlled aging of meat – use of granules containing the enzyme papain (en)
|
skos:prefLabel
| - Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu
- Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu (cs)
- Controlled aging of meat – use of granules containing the enzyme papain (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/14:#0000710!RIV15-TA0-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/14:#0000710
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - beef; aging; papain; tenderness (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Macák, Jan
- Hulová, Irena
- Vacátko, Evžen
|