About: Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu.
  • Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu. (cs)
  • Commercially available vegetable mixtures, that can be used for beverages preparation, were tested on their suitability for milk substitution in diet of patients with lactose intolerance, milk protein allergy, coeliac disease and phenylketonuria. Mixtures were used for non-fermented pudings and lacitc acid bacteria fermented beverages preparation. Their sensory quality was evaluated. Vegetable mixtures itself contained no milk-born substances but starter culturs must be specially treated to be suitable for milk protein allergy diet. Gliadin and phenylalanin concentrations were determined, as well. (en)
Title
  • Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů
  • The use of vegetable mixtures as an milk substitution in the patients diet (en)
  • Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů (cs)
skos:prefLabel
  • Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů
  • The use of vegetable mixtures as an milk substitution in the patients diet (en)
  • Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů (cs)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/09:JMDIET09!RIV11-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06047)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 64(2)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350983
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/09:JMDIET09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk protein allergy; phenylketonuria; vegetable mixtures; milk substitution (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [04EA90F84460]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Gabrovská, D.
  • Ouhrabková, J.
  • Paulíčková, I.
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
  • Rysová, J.
issn
  • 1211-846X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software