About: Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Termodynamické senzory (TDS) mohou být použity pro monitorování a charakterizaci teplotních procesů v termodynamických systémech. Základní princip termodynamických senzorů může být využit v mnoha aplikacích. Jednou z oblastí, kde by mohly termodynamické senzory nalézt své trvalé uplatnění, je oblast produkce mléčných výrobků - sýrů, jogurtů, kefírů, atd. Výroba mléčných produktů je komplikovaný a sofistikovaný proces. V současnosti neexistuje jednoduchá a přesná neanalytická metoda, která by stanovila konec fermentačních nebo sýřících procesů. Uplatnění termodynamických senzorů při řešení problematiky měření a charakterizace sýřících a fermentačních procesů naznačují první experimentální měření, které jsou popsány v tomto článku.
  • Termodynamické senzory (TDS) mohou být použity pro monitorování a charakterizaci teplotních procesů v termodynamických systémech. Základní princip termodynamických senzorů může být využit v mnoha aplikacích. Jednou z oblastí, kde by mohly termodynamické senzory nalézt své trvalé uplatnění, je oblast produkce mléčných výrobků - sýrů, jogurtů, kefírů, atd. Výroba mléčných produktů je komplikovaný a sofistikovaný proces. V současnosti neexistuje jednoduchá a přesná neanalytická metoda, která by stanovila konec fermentačních nebo sýřících procesů. Uplatnění termodynamických senzorů při řešení problematiky měření a charakterizace sýřících a fermentačních procesů naznačují první experimentální měření, které jsou popsány v tomto článku. (cs)
  • The thermodynamic sensors (TDS) can be used for characterization and monitoring of thermal processes in thermodynamic systems. The basic idea of thermodynamic sensor is possible to use in many various applications. One of application areas, where the thermodynamic sensor can find the new area for a using, is a production of milk products - cheese, yogurt, kefir, etc. This paper deals with the simple experiments for characterization and monitoring of basic operations in milk production process by thermodynamic sensors. (en)
Title
  • Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů
  • Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů (cs)
  • The fermentation process monitoring in milk products by thermodynamics sensors (en)
skos:prefLabel
  • Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů
  • Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů (cs)
  • The fermentation process monitoring in milk products by thermodynamics sensors (en)
skos:notation
  • RIV/00216305:26220/10:PU90258!RIV11-MSM-26220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA4/115), Z(MSM0021630503)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 287792
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26220/10:PU90258
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Thermodynamic sensor, fermentation process, milk product (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C16FE7E2E6FE]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Řezníček, Michal
  • Adámek, Martin
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 92 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software