This HTML5 document contains 35 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/hodnoceni/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/statusZobrazovaneFaze/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/resort/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/faze/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/MSM6019369701/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/dodavka/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/zamer/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/zivotniCyklus/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cez/prideleniPodpory/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/kategorieVaV/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:MSM6019369701
rdf:type
n15:Zamer
dcterms:description
The branches traditionally cultivated and developed in the Institute, i.e. malting and brewing industries explicitly specify the subject of the research activity implemented within the research plan of the RIBM.The subject of the research activity will therefore remain first of all the area of brewing materials in a close relation to the research of malt and beer production technological processes and further the research in the area of ecology, energy andstandard-creating activity of both developed areas. I. Research of brewing materials II. Research of the technological processes at malt and beer production Předmětem výzkumného záměru VÚPS je komplexní výzkum sladařských a pivovarských surovin a technologií. Konečným cílem je nejen udržení, ale rozšíření produkce pivovarských surovin (především ječmene a chmele) s následným exportem a zachování současné kvadalšího exportu. Podmínkou tohoto konečného cíle je získání dostatečného množství nových informací o fyzikálních, chemických a biochemických vlastnostech pivovarských surovin a technologií pro jejich zpracování při důrazu na zdravotní nezávadnost a šetrninformace o vlivu technologických procesů na senzorickou a koloidní stabilitu piva, při zachování senzorického charakteru piva českého typu, budou mít zásadní vliv na udržení charakteru typického českého výrobku i v nových ekonomických, technologických apo vstupu ČR do Evropské unie. Zachování charakteru typického českého piva bude mít obrovský pozitivní vliv především pro malé a střední výrobce piva a jejich dodavatele surovin, kteří pro finanční náročnost vyýzkumu nemají přístup k novým vědeckotechnic
dcterms:title
Výzkum sladařských a pivovarských surovin a technologií Research of malting and brewing raw materials and technologies
n3:celkovaStatniPodpora
n11:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n11:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2012-08-17+02:00
n3:dodavka
n17:CEZ12-MSM-U%2F01%3A1
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:faze
n13:33098049
n3:hlavniObor
n4:GM
n3:hodnoceni
n18:U
n3:kategorieVaV
n19:NV
n3:klicovaSlova
malting materials; brewing raw materials; malting technologies; brewing technologies
n3:partnerHlavni
n8:ico%3A60193697
n3:poceVysledkuRIV
255
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
255
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2011-01-26+01:00
n3:prideleniPodpory
n14:144%2F2010-31
n3:resort
n6:MSM
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n5:2011
n3:sberDatUdajeProjZameru
n5:2012
n3:statusZobrazovaneFaze
n7:DUU
n3:ukonceniReseni
2011-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n4:EE n4:EA
n3:zahajeniReseni
2005-01-01+01:00
n3:zamer
n10:Z
n3:zhodnoceniVysledkuDodavatelem
Předmětem výzkumné činnost v rámci VZ byla oblast pivovarských a sladařských surovin v úzkém vztahu k výzkumu technologických procesů výroby sladu a piva. Nejvýznamnějším výsledkem řešení VZ se širokým ekonomickým dopadem je zpracování surovinových a technologických specifik dokazující výjimečnost českého piva a následné udělení Chráněného zeměpisného označení %22Ceské pivo%22 Evropskou unií. Subject of the research plan was the area of brewing and malting raw materials in close relation to the research of technological processes for malt and beer production.The most important result with broad economic impact is elaborating of raw material and technological specifics proving the uniqueness of Czech beer and award of Protected Geographical Indication %22Czech beer%22 by the EU.
n3:zivotniCyklus
n16:ZBBBBBKU