This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/statVydaniPatentuVzoru/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/uzemniOchranaPatentu/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiPatentuVzoru/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA48%21RIV15-MZE-26722861/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA48%21RIV15-MZE-26722861
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
rdfs:seeAlso
http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027597.pdf
dcterms:description
Goat yogurt has naturally different consistency- low viscosity, low strength of the clot as compared with the consistency of yogurt from cow's milk, which is due to differences in the composition of milk proteins. Manufacturers of goat yogurt to achieve a similar consistency as cows yogurt use preparations based on starch or gelatin, or other thickening agents. New technical solution is based on the selection and application of appropriate yogurt bacteria strains with increased production of exopolysaccharides in goat milk. Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka– nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů do kozího mléka. Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka– nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů do kozího mléka.
dcterms:title
Goat yoghurt with increased viscosity without thickening and stabilizers Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
skos:prefLabel
Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů Goat yoghurt with increased viscosity without thickening and stabilizers
skos:notation
RIV/26722861:_____/14:#SA48!RIV15-MZE-26722861
n4:aktivita
n17:I n17:P
n4:aktivity
I, P(QJ1210093)
n4:cisloPatentuVzoru
27597
n4:datumUdeleniPatentuVzoru
2014-12-11+01:00
n4:dodaniDat
n14:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n18:9589244 n18:4748522 n18:3142221 n18:3141209
n4:druhVysledku
n12:F%2FU
n4:duvernostUdaju
n21:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
25103
n4:idVysledku
RIV/26722861:_____/14:#SA48
n4:jazykVysledku
n5:cze
n4:klicovaSlova
goat yogurt; yogurt bacteria
n4:klicoveSlovo
n16:yogurt%20bacteria n16:goat%20yogurt
n4:kontrolniKodProRIV
[748CDFF7EF1C]
n4:licencniPoplatek
n20:N
n4:mistoVydaniPatentuVzoru
Prague
n4:nazevVydavatelePatentuVzoru
Úřad průmyslového vlastnictví
n4:obor
n6:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n22:QJ1210093
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2014
n4:statVydaniPatentuVzoru
n7:CZ
n4:tvurceVysledku
Binder, Michael Dragounová, Hedvika Pastrňák, M. Drbohlav, Jan Šalaková, Alexandra
n4:uzemniOchranaPatentu
n10:E
n4:vlastnik
n15:vlastnikVysledku
n4:vyuzitiJinymSubjektem
n11:P
n4:vyuzitiPatentuVzoru
n19:A