This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/NT12051/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:NT12051
rdf:type
n14:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=NT12051
dcterms:description
Ochratoxin A (OTA) belongs to important nephrotoxic mycotoxins with carcinogenic effects. It is associated with tumor diseases of kidney and testis, those frequencies among the Czech population is high in light of international comparison. On the base of new knowledge of OTA as a complete carcinogen, information about new OTA exposure sources and results of OTA excretion in 24-h urine of male and female of the 45-60 years age in the CR, we propose to realize the project, where will be carry out dietary exposure assessment and health risk of OTA characterization for individual population groups in the CR. In the following will be on the base of obtained results evaluated participation of individual foodstuffs – exposure sources of OTA on the whole OTA dietary exposure for individual population groups. These data then have importance as a scientific background for formation of hygiene limits in foodstuffs. Ochratoxin A (OTA) patří mezi významné nefrotoxické mykotoxiny s karcinogenním účinkem. Je spojován s nádorovým onemocněním ledvin a varlat, jejichž incidence výskytu pro populaci v ČR je z hlediska mezinárodního srovnání vysoká. Na základě nových poznatků o OTA jako kompletním karcinogenu, informaci o nových expozičních zdrojích OTA a výsledcích exkrece OTA v 24-hod. moči mužů a žen ve věku 45-60 let v ČR navrhujeme realizovat projekt, ve kterém bude provedeno hodnocení dietární expozice a charakterizace zdravotního rizika OTA pro jednotlivé populační skupiny v ČR. Dále bude na základě získaných výsledků vyhodnoceno, jak se jednotlivé typy potravin – expoziční zdroje OTA podílejí na celkové dietární expozici OTA pro jednotlivé populační skupiny. Tato data pak mají mimo jiné i význam jako odborný podklad pro tvorbu hygienických limitů OTA v potravinách.
dcterms:title
Ochratoxin A - hodnocení zdravotního rizika pro vybrané populační skupiny v ČR Ochratoxin A – health risk assessment for selected population groups in the Czech Republic
skos:notation
NT12051
n3:aktivita
n22:NT
n3:celkovaStatniPodpora
n6:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n6:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2014-09-02+02:00
n3:druhSouteze
n21:VS
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:fazeProjektu
n19:100729984
n3:hlavniObor
n5:FQ
n3:hodnoceniProjektu
n16:V
n3:kategorie
n15:NV
n3:klicovaSlova
Ochratoxin A; carcinogenity; dietary exposure; population groups; health risk assessment
n3:partnetrHlavni
n10:ico%3A75010330
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
8
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
8
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2013-03-26+01:00
n3:prideleniPodpory
n4:NT12051-3%2F2011
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n12:2013
n3:sberDatUdajeProjZameru
n12:2014
n3:soutez
n13:SMZ0201101
n3:statusZobrazovaneFaze
n7:DUU
n3:typPojektu
n20:P
n3:ukonceniReseni
2013-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n5:DN
n3:zahajeniReseni
2011-06-01+02:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
The project dealt with the analysis of mycotoxin ochranotoxin A in 86 kinds of food, methods of analysis and statistical evaluation.The results were published in six journals with IF. The work provided valuable results. Projekt se zabýval analýzou přítomnosti ochranotoxinu A v 86 druzích potravin, statistickým zhodnocením. Práce přinesla cenné výsledky,které byly prezentovány v 6 časopisech s IF.
n3:zivotniCyklusProjektu
n11:ZBKU
n3:klicoveSlovo
Ochratoxin A dietary exposure population groups carcinogenity