. "C\u00EDlem pr\u00E1ce bylo vyzkou\u0161et mo\u017Enosti objektivn\u00EDho hodnocen\u00ED kvality masa. U vybran\u00FDch vzork\u016F masa byl hodnocen obsah intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B pomoc\u00ED anal\u00FDzy obrazu. V\u00FDsledky m\u011B\u0159en\u00ED byly srovn\u00E1ny s chemick\u00FDmi a mechanick\u00FDmi metodami hodnocen\u00ED jakosti masa. Zpracov\u00E1van\u00FDm materi\u00E1lem byla vep\u0159ov\u00E1 krkovice a r\u016Fzn\u00E9 \u010D\u00E1sti hov\u011Bz\u00EDho masa: kli\u017Eka, n\u00EDzk\u00FD a vysok\u00FD ro\u0161t\u011Bnec, ze kter\u00E9ho se pou\u017Eil v\u017Edy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B byl hodnocen pomoc\u00ED anal\u00FDzy obrazu a v\u00FDsledky byly srovn\u00E1ny s v\u00FDsledky chemick\u00E9ho stanoven\u00ED tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B. Byl tak\u00E9 zkoum\u00E1n vztah mezi obsahem intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku, pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B, kolagenu a k\u0159ehkost\u00ED masa hodnocenou metodou st\u0159ihu dle Warnera a Bratzlera. Anal\u00FDza obrazu se uk\u00E1zala jako vhodn\u00E1 metoda pro stanoven\u00ED intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku, zat\u00EDmco v p\u0159\u00EDpad\u011B pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B byla ni\u017E\u0161\u00ED shoda mezi v\u00FDsledky anal\u00FDzy obrazu a chemick\u00E9ho stanoven\u00ED kolagenu. Byla prok\u00E1z\u00E1na souvislost mezi obsahem intramusk"@cs . "Souvislost obsahu tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B s texturou masa."@cs . "Souvislost obsahu tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B s texturou masa." . "Praha" . "RIV/60461373:22330/07:00019097" . "Souvislost obsahu tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B s texturou masa." . "C\u00EDlem pr\u00E1ce bylo vyzkou\u0161et mo\u017Enosti objektivn\u00EDho hodnocen\u00ED kvality masa. U vybran\u00FDch vzork\u016F masa byl hodnocen obsah intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B pomoc\u00ED anal\u00FDzy obrazu. V\u00FDsledky m\u011B\u0159en\u00ED byly srovn\u00E1ny s chemick\u00FDmi a mechanick\u00FDmi metodami hodnocen\u00ED jakosti masa. Zpracov\u00E1van\u00FDm materi\u00E1lem byla vep\u0159ov\u00E1 krkovice a r\u016Fzn\u00E9 \u010D\u00E1sti hov\u011Bz\u00EDho masa: kli\u017Eka, n\u00EDzk\u00FD a vysok\u00FD ro\u0161t\u011Bnec, ze kter\u00E9ho se pou\u017Eil v\u017Edy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B byl hodnocen pomoc\u00ED anal\u00FDzy obrazu a v\u00FDsledky byly srovn\u00E1ny s v\u00FDsledky chemick\u00E9ho stanoven\u00ED tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B. Byl tak\u00E9 zkoum\u00E1n vztah mezi obsahem intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku, pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B, kolagenu a k\u0159ehkost\u00ED masa hodnocenou metodou st\u0159ihu dle Warnera a Bratzlera. Anal\u00FDza obrazu se uk\u00E1zala jako vhodn\u00E1 metoda pro stanoven\u00ED intramuskul\u00E1rn\u00EDho tuku, zat\u00EDmco v p\u0159\u00EDpad\u011B pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B byla ni\u017E\u0161\u00ED shoda mezi v\u00FDsledky anal\u00FDzy obrazu a chemick\u00E9ho stanoven\u00ED kolagenu. Byla prok\u00E1z\u00E1na souvislost mezi obsahem intramusk" . . "[6E6C20ABE09D]" . . . "171-174" . . "Pipek, Petr" . "Souvislost obsahu tuku a pojivov\u00E9 tk\u00E1n\u011B s texturou masa."@cs . "Z(MSM6046137305)" . . "Relation of fat content a connective tissue and texture"@en . "Relation of fat content a connective tissue and texture"@en . "4"^^ . . "B\u0159e\u010Dka, Martin" . "Jelen\u00EDkov\u00E1, Jarmila" . "1802-1433" . "4"^^ . "RIV/60461373:22330/07:00019097!RIV08-MSM-22330___" . "V\u00DAPP" . . . . "2"^^ . "Meat quality was evaluated by content of the intramuscular fat and connective tissue measured by video image analysis. Neasured data were correlated to the texture measurement by shear force after Warner Bratzler."@en . . "451343" . "adipose tissue; texture; VIA"@en . . . . . "Sborn\u00EDk p\u0159\u00EDsp\u011Bvk\u016F z XXXVIII.symposia o nov\u00FDch sm\u011Brech v\u00FDroby a hodnocen\u00ED potravin," . . "\u0160ikulov\u00E1, Mark\u00E9ta" . "22330" .