. "Biogenn\u00ED aminy jako indik\u00E1tory rozkladu kap\u0159\u00EDho masa." . . "1"^^ . "November" . "K\u0159\u00ED\u017Eek, Martin" . . "Chemick\u00E9 listy" . . . "Pavl\u00ED\u010Dek, Tom\u00E1\u0161" . "820" . "P(OC 917.10)" . "3"^^ . "Pavl\u00ED\u010Dek, Tom\u00E1\u0161" . "Biogenn\u00ED aminy jako indik\u00E1tory rozkladu kap\u0159\u00EDho masa." . . . "K\u0159\u00ED\u017Eek, Martin" . "Vzorky kap\u0159\u00EDho masa byly z\u00EDsk\u00E1ny z \u010Derstv\u011B zabit\u00FDch ryb o pr\u016Fm\u011Brn\u00E9 hmotnosti 2,3 kg. Jednotliv\u00E9 porce masa byly rozd\u011Bleny do \u010Dty\u0159 skupin. Prvn\u00ED skupina byla ponech\u00E1na jako kontroln\u00ED, zbyl\u00E9 t\u0159i byly o\u0161et\u0159eny konzervantem Purac v koncentrac\u00EDch 2, 3 a 5% (m/m). Po o\u0161et\u0159en\u00ED konzerva\u010Dn\u00ED l\u00E1tkou byly vzorky skladov\u00E1ny p\u0159i teplot\u00E1ch 3, 15 a 25\u00B0C. Na obsah amin\u016F ve vzorc\u00EDch m\u011Bla rozhoduj\u00EDc\u00ED vliv teplota ulo\u017Een\u00ED. Konzervant prodlou\u017Eil skladovatelnost vzork\u016F zejm\u00E9na p\u0159i teplot\u011B 3\u00B0C, m\u00E9n\u011B \u00FA\u010Dinn\u011B br\u00E1nil rozkladu p\u0159i 15\u00B0C a jeho vliv byl minim\u00E1ln\u00ED p\u0159i teplot\u011B 25\u00B0C. Aplikace konzervantu p\u0159i teplot\u011B 3\u00B0C prodlou\u017Eila skladovatelnost kap\u0159\u00EDho masa o 5 dn\u016F a p\u0159i teplot\u011B 15\u00B0C o 1 den." . "2"^^ . "Biogenn\u00ED aminy jako indik\u00E1tory rozkladu kap\u0159\u00EDho masa."@en . "RIV/60076658:12220/00:00002485!RIV/2001/MSM/122201/N" . "12220" . . . "0009-2770" . "Biogenn\u00ED aminy jako indik\u00E1tory rozkladu kap\u0159\u00EDho masa."@en . "Biogenn\u00ED aminy, kap\u0159\u00ED maso, rozklad"@en . "94" . . "705701" . "Vzorky kap\u0159\u00EDho masa byly z\u00EDsk\u00E1ny z \u010Derstv\u011B zabit\u00FDch ryb o pr\u016Fm\u011Brn\u00E9 hmotnosti 2,3 kg. Jednotliv\u00E9 porce masa byly rozd\u011Bleny do \u010Dty\u0159 skupin. Prvn\u00ED skupina byla ponech\u00E1na jako kontroln\u00ED, zbyl\u00E9 t\u0159i byly o\u0161et\u0159eny konzervantem Purac v koncentrac\u00EDch 2, 3 a 5% (m/m). Po o\u0161et\u0159en\u00ED konzerva\u010Dn\u00ED l\u00E1tkou byly vzorky skladov\u00E1ny p\u0159i teplot\u00E1ch 3, 15 a 25\u00B0C. Na obsah amin\u016F ve vzorc\u00EDch m\u011Bla rozhoduj\u00EDc\u00ED vliv teplota ulo\u017Een\u00ED. Konzervant prodlou\u017Eil skladovatelnost vzork\u016F zejm\u00E9na p\u0159i teplot\u011B 3\u00B0C, m\u00E9n\u011B \u00FA\u010Dinn\u011B br\u00E1nil rozkladu p\u0159i 15\u00B0C a jeho vliv byl minim\u00E1ln\u00ED p\u0159i teplot\u011B 25\u00B0C. Aplikace konzervantu p\u0159i teplot\u011B 3\u00B0C prodlou\u017Eila skladovatelnost kap\u0159\u00EDho masa o 5 dn\u016F a p\u0159i teplot\u011B 15\u00B0C o 1 den."@en . . "RIV/60076658:12220/00:00002485" . . . "[0F54CF180AB5]" . . "V\u00E1cha, F." .