"RIV/25328859:_____/12:#0000712!RIV13-MZE-25328859" . "bread wheat; quality; harvest 2012"@en . . . . "Poli\u0161ensk\u00E1, Ivana" . "Odborn\u00E1 studie \u201EVyhodnocen\u00ED kvality potravin\u00E1\u0159sk\u00E9 p\u0161enice ze sklizn\u011B roku 2012\u201C byla vypracov\u00E1na na z\u00E1klad\u011B po\u017Eadavku MZe jako podklad pro \u201ESitua\u010Dn\u00ED a v\u00FDhledovou zpr\u00E1vu Obiloviny 2012\u201C, kterou vyd\u00E1v\u00E1 Odbor rostlinn\u00E9 v\u00FDroby MZe. Kvalita potravin\u00E1\u0159sk\u00FDch obilovin sklizen\u00FDch v \u010Cesk\u00E9 republice byla v laborato\u0159i Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativn\u00EDho souboru vzork\u016F p\u0161enice poch\u00E1zej\u00EDc\u00EDch ze v\u0161ech p\u011Bstebn\u00EDch oblast\u00ED \u010CR. Kvalita byla hodnocena podle po\u017Eadavk\u016F \u010CSN 46 1100-2. Ze sklizn\u011B 2012 splnilo po\u017Eadavky na jakost pek\u00E1rensk\u00E9 p\u0161enice ve \u010Dty\u0159ech hodnocen\u00FDch parametrech (objemov\u00E1 hmotnost, \u010D\u00EDslo poklesu, sedimenta\u010Dn\u00ED index podle Zelenyho a obsah N-l\u00E1tek) 68 % vzork\u016F sklizen\u00FDch v \u010Cech\u00E1ch a 58 % vzork\u016F sklizen\u00FDch na Morav\u011B. V\u00FDsledky uk\u00E1zaly celkov\u011B nadstandardn\u00ED hodnoty obsahu N-l\u00E1tek (vyhov\u011Blo 90 % vzork\u016F). V parametru Zelenyho testu vyhov\u011Blo 99 % vzork\u016F. Jist\u00E9 probl\u00E9my byly pozorov\u00E1ny u objemov\u00E9 hmotnosti (vyhov\u011Blo 76 % vzork\u016F) a lok\u00E1ln\u011B i u \u010D\u00EDsla poklesu (vyhov\u011Blo 86 % vzork\u016F). Kvalita p\u0161enice se zna\u010Dn\u011B li\u0161ila v jednotliv\u00FDch regionech, hlavn\u00ED p\u0159\u00ED\u010Dinou byly rozd\u00EDly v mno\u017Estv\u00ED a dob\u011B sr\u00E1\u017Eek."@cs . "RIV/25328859:_____/12:#0000712" . . . "Ministerstvo zem\u011Bd\u011Blstv\u00ED, Praha" . . "Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012"@en . "Jirsa, Ond\u0159ej" . . "Vyhodnocen\u00ED kvality potravin\u00E1\u0159sk\u00E9 p\u0161enice ze sklizn\u011B roku 2012"@cs . "Odborn\u00E1 studie \u201EVyhodnocen\u00ED kvality potravin\u00E1\u0159sk\u00E9 p\u0161enice ze sklizn\u011B roku 2012\u201C byla vypracov\u00E1na na z\u00E1klad\u011B po\u017Eadavku MZe jako podklad pro \u201ESitua\u010Dn\u00ED a v\u00FDhledovou zpr\u00E1vu Obiloviny 2012\u201C, kterou vyd\u00E1v\u00E1 Odbor rostlinn\u00E9 v\u00FDroby MZe. Kvalita potravin\u00E1\u0159sk\u00FDch obilovin sklizen\u00FDch v \u010Cesk\u00E9 republice byla v laborato\u0159i Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativn\u00EDho souboru vzork\u016F p\u0161enice poch\u00E1zej\u00EDc\u00EDch ze v\u0161ech p\u011Bstebn\u00EDch oblast\u00ED \u010CR. Kvalita byla hodnocena podle po\u017Eadavk\u016F \u010CSN 46 1100-2. Ze sklizn\u011B 2012 splnilo po\u017Eadavky na jakost pek\u00E1rensk\u00E9 p\u0161enice ve \u010Dty\u0159ech hodnocen\u00FDch parametrech (objemov\u00E1 hmotnost, \u010D\u00EDslo poklesu, sedimenta\u010Dn\u00ED index podle Zelenyho a obsah N-l\u00E1tek) 68 % vzork\u016F sklizen\u00FDch v \u010Cech\u00E1ch a 58 % vzork\u016F sklizen\u00FDch na Morav\u011B. V\u00FDsledky uk\u00E1zaly celkov\u011B nadstandardn\u00ED hodnoty obsahu N-l\u00E1tek (vyhov\u011Blo 90 % vzork\u016F). V parametru Zelenyho testu vyhov\u011Blo 99 % vzork\u016F. Jist\u00E9 probl\u00E9my byly pozorov\u00E1ny u objemov\u00E9 hmotnosti (vyhov\u011Blo 76 % vzork\u016F) a lok\u00E1ln\u011B i u \u010D\u00EDsla poklesu (vyhov\u011Blo 86 % vzork\u016F). Kvalita p\u0161enice se zna\u010Dn\u011B li\u0161ila v jednotliv\u00FDch regionech, hlavn\u00ED p\u0159\u00ED\u010Dinou byly rozd\u00EDly v mno\u017Estv\u00ED a dob\u011B sr\u00E1\u017Eek." . . . . "Vyhodnocen\u00ED kvality potravin\u00E1\u0159sk\u00E9 p\u0161enice ze sklizn\u011B roku 2012" . . . "http://eagri.cz/public/web/file/186420/SVZ_obili_final_2012.pdf" . . "I, P(QG50041)" . . . "3"^^ . "Vyhodnocen\u00ED kvality potravin\u00E1\u0159sk\u00E9 p\u0161enice ze sklizn\u011B roku 2012"@cs . . "3"^^ . . . "Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012"@en . "Pal\u00EDk, Slavoj" . "[BCB23C2B0EDC]" . "The expert study \u201E Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012 \u201C was made at the request of the MoA as a base for \u201ESitua\u010Dn\u00ED a v\u00FDhledov\u00E1 zpr\u00E1va Obiloviny 2012\u201C, which is released by the department of plant production of MoA. Quality of food grain harvested in the Czech Republic was evaluated in the laboratory of Agrotest fyto, s.r.o. for representative set of wheat and rye samples originating from all growing areas of the CR. The quality was evaluated according to the \u010CSN 46 1100-2 standard. In 2012, 68% Bohemian samples and 58% Moravian samples meet the bread wheat quality requirements for four evaluated parameters (bulk density, falling number, Zeleny sedimentation index and crude protein content). The results showed generally high values of crude proteint (90% satisfied). For Zeleny test 99% of samples satisfied. Some issues were observed for bulk density (76% satisfied) and locally for falling number (86% satisfied). The wheat quality considerably varied across regions, mainly due to amount and timing of rainfalls."@en . . "178862" . "Vyhodnocen\u00ED kvality potravin\u00E1\u0159sk\u00E9 p\u0161enice ze sklizn\u011B roku 2012" . .