This HTML5 document contains 29 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/hodnoceni/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/statusZobrazovaneFaze/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/resort/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/faze/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/MZE-M04-99-01/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/dodavka/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/zamer/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/zivotniCyklus/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cez/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:MZE-M04-99-01
rdf:type
n16:Zamer
dcterms:description
The aim of this research project is an increased utilization of raw materials by producing wholecome foods of high nutritional quality. Nutritional problems in population segments with specific requirements, functional foods and the possibilities of the utilisation of previously neglected, including offial from food processing, will be primarily examined. Technology and engineering research will be aimed at the influence of new technologies and culinary treatment on complex food quality, at the implementation of new technologies and equipment, at the matematical modelling off operation and at the establisment of the CPTT. A part of the project is the development of methods for the evaluation of quality foods. Cílem výzkumu je vyšší zhodnocení zemědělských surovin, především domácího původu ve zdravotně nezávadných potravinách. Jde především o problematiku výživy pro skupiny populace se specifickými požadavky, funkčních potravin a možnosti využití dosud nevyuživaných surovin. K naplnění cíle se výzkum v oblasti technologií a techniky bude zabývat vlivy zpracovatelských postupů a kulinárních úprav na kvalitu potravin uplatněním nových technologii a techniky, matematickým modelovaním operací a procesů a budovaním CPTT, které slouží k poloprovoznímu ověřování nových technologií. Nedílnou součástí záměru je vývoj metod pro hodnocení kvality surovin a potravin.
dcterms:title
Optimalisation of population nutrition by the increase of complex quality of foods and the implementation of new technologies and equipment Optimalizace výživy obyvatelstva zvýšením komplexní kvality potravin a uplatnění nových technologii a techniky
n3:celkovaStatniPodpora
n9:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n9:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2004-06-09+02:00
n3:dodavka
n14:CEZ%2F2004%2FMZE%2FMZE400%2FU%2FN%2F2%3A1
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:faze
n10:33167713
n3:hlavniObor
n4:GM
n3:hodnoceni
n17:V
n3:klicovaSlova
raw materials;wholesome foods;functional foods;nutritional;sensorial;quality foods;technlogy;engineering;mathematical modelling;evaluation;detection
n3:partnerHlavni
n12:ico%3A00027022
n3:poceVysledkuRIV
29
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
29
n3:resort
n6:MZE
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n7:2004
n3:sberDatUdajeProjZameru
n7:2004
n3:statusZobrazovaneFaze
n11:DUU
n3:vedlejsiObor
n4:CB n4:EI
n3:zamer
n8:Z
n3:zhodnoceniVysledkuDodavatelem
Cíle byly splněny na velmi dobré úrovni. Řešením výzkumného záměru byly získány nové a kvalitní podklady pro možnost zlepšení kvality potravin. Při řešení byla získána řada poznatků.
n3:zivotniCyklus
n13:ZBBBKU