This HTML5 document contains 39 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F75010330%3A_____%2F11%3A00009417%21RIV12-MZ0-75010330/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F75010330%3A_____%2F11%3A00009417%21RIV12-MZ0-75010330
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The publication provides information on the beneficial as well as pathogenic role of E. coli on human health. From the perspective of food-borne infections the most important group are enterohemoragic E. coli. The risk foods include raw or undercooked meat and milk, but also vegetables, fruits and sprouted seeds. Preventing the spread of this disease lies in preventive measures and compliance with the principles of good manufacturing and hygienic practices. Publikace přináší informace o prospěšném i patogenním působení E. coli na lidské zdraví. Z pohledu infekcí přenášených potravinami jsou nejvýznamnější skupinou enterohemoragická E. coli. K rizikovým potravinám patří syrové nebo nedostatečně tepelně opracované maso a mléko, ale také zelenina, ovoce a naklíčená semena. Ochrana před šířením této nákazy spočívá v preventivních opatřeních a dodržování zásad správné výrobní a hygienické a praxe. Publikace přináší informace o prospěšném i patogenním působení E. coli na lidské zdraví. Z pohledu infekcí přenášených potravinami jsou nejvýznamnější skupinou enterohemoragická E. coli. K rizikovým potravinám patří syrové nebo nedostatečně tepelně opracované maso a mléko, ale také zelenina, ovoce a naklíčená semena. Ochrana před šířením této nákazy spočívá v preventivních opatřeních a dodržování zásad správné výrobní a hygienické a praxe.
dcterms:title
Máme se obávat bakterií Escherchia coli? Máme se obávat bakterií Escherchia coli? Should we be afraid of bacterium E. coli?
skos:prefLabel
Máme se obávat bakterií Escherchia coli? Máme se obávat bakterií Escherchia coli? Should we be afraid of bacterium E. coli?
skos:notation
RIV/75010330:_____/11:00009417!RIV12-MZ0-75010330
n12:predkladatel
n14:ico%3A75010330
n3:aktivita
n17:V
n3:aktivity
V
n3:cisloPeriodika
6
n3:dodaniDat
n7:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n16:5364779
n3:druhVysledku
n13:J
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
210366
n3:idVysledku
RIV/75010330:_____/11:00009417
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
Escherichia coli; health; pathogen
n3:klicoveSlovo
n5:pathogen n5:health n5:Escherichia%20coli
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[06DF67169A6D]
n3:nazevZdroje
Výživa a potraviny
n3:obor
n10:FM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2011
n3:svazekPeriodika
66
n3:tvurceVysledku
Karpíšková, Renata
s:issn
1211-846X
s:numberOfPages
2