This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F70883521%3A28140%2F08%3A63507214%21RIV09-MSM-28140___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F70883521%3A28140%2F08%3A63507214%21RIV09-MSM-28140___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
This work describes the mathematical model of both phases of the refining process of animal fat ? the phase of heating and the phase of melting. In order to prepare biodiesel using animal fat, it is necessary to heat the solid fat to the melting point, and then melt it until the whole fat becomes liquid. Points of interest are the temperature of fat depending on time during heating and the amount of changing the dimension of the fat portion during the melting subprocess. The first described model is valid only until the temperature of fat reaches the melting point. Afterwards, the second phase of refining process starts and it is modeled differently. This work describes the mathematical model of both phases of the refining process of animal fat ? the phase of heating and the phase of melting. In order to prepare biodiesel using animal fat, it is necessary to heat the solid fat to the melting point, and then melt it until the whole fat becomes liquid. Points of interest are the temperature of fat depending on time during heating and the amount of changing the dimension of the fat portion during the melting subprocess. The first described model is valid only until the temperature of fat reaches the melting point. Afterwards, the second phase of refining process starts and it is modeled differently. Tato práce popisuje matematický model dvoufázové rafinace živočišného tuku ? ohřevu a tání. Abychom mohli připravit biodiesel s použitím živočišného tuku, je nutné zahřát pevný tuk do bodu tání, a poté ho rozpouštět tak dlouho, dokud celý nezkapalní. Významnými body jsou jednak teplota tuku závisející na době ohřevu a množství střídání jeho objemu během tání. První popsaný model je platný pouze v případě, kdy teplota tuku dosáhne bodu tání. Poté nastává druhá fáze rafinace a ta se formuje různě.
dcterms:title
Modeling Two Phases of Refining Process oOf Animal Fat Modeling Two Phases of Refining Process oOf Animal Fat Modelování dvoufázové rafinace živočišného tuku
skos:prefLabel
Modelování dvoufázové rafinace živočišného tuku Modeling Two Phases of Refining Process oOf Animal Fat Modeling Two Phases of Refining Process oOf Animal Fat
skos:notation
RIV/70883521:28140/08:63507214!RIV09-MSM-28140___
n5:aktivita
n10:Z
n5:aktivity
Z(MSM7088352102)
n5:cisloPeriodika
2
n5:dodaniDat
n17:2009
n5:domaciTvurceVysledku
n11:7813198 n11:8963967
n5:druhVysledku
n12:J
n5:duvernostUdaju
n7:S
n5:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
379913
n5:idVysledku
RIV/70883521:28140/08:63507214
n5:jazykVysledku
n14:eng
n5:klicovaSlova
modeling; heat transfer; conduction; animal fat
n5:klicoveSlovo
n9:conduction n9:heat%20transfer n9:modeling n9:animal%20fat
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[0B210D45A86D]
n5:nazevZdroje
Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava
n5:obor
n6:CI
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n5:pocetTvurcuVysledku
3
n5:rokUplatneniVysledku
n17:2008
n5:svazekPeriodika
3
n5:tvurceVysledku
Kolomazník, Karel Vašek, Vladimír Jovanovič, Nenad
n5:zamer
n16:MSM7088352102
s:issn
1210-0471
s:numberOfPages
6
n18:organizacniJednotka
28140